ETH pozisyon açtığım fiyatın altına dahi düştü ama ETHBEAR pozisyon açtığım seviyenin çok çok altında kaldı.Bakın bu 3x short fiyatlanma formülüne göre normal beklenen bir durum. Fakat bu insanlara bir örnekle açıklanmalıydı diyorum. Açıklanmıyorsa, insanların bu duruma "düşmesi" amaçlanıyordur.
Hocam, kaldıraçlı alım-satım piyasalarının neredeyse hiç biri yatırımcılarına şu fiyattan şuraya düşünce şöyle olur gibi bir örnekleme ile anlatmaz. Buna SPK lisanslı Türkiye'deki forex şirketleri de dahil. Artık şirketin inisiyatifine kalmıştır bu durum.
Sitelerinin her yerine, kaldıraçlı alım-satım'ın çok riskli bir yatırım aracı olduğundan bahsederler, fakat dediğiniz gibi bir örneklemeden bahsetmezler.
Kaldıraçlı alım-satım piyasalarında risk çok büyük olduğu için kaybeden yatırımcı oranı %70'leri geçmektedir. Bu durumda tabii ki kaybeden yatırımcıların paraları birilerine gitmektedir. Ama burada firmalardan daha çok, çabuk şekilde zengin olma hayalleri kuran yatırımcılar suçludur. Öncelikle piyasaları iyice araştırmak, kaldıraç vs. gibi terimleri iyice öğrenmek gerekir; sonrasında ufak miktarlarla piyasaya alışmak gerekir. Aksi halde kayıp kaçınılmaz olur.
Böyle bir piyasada firmayı suçlayabileceğimiz tek nokta, fiyat hatalarıdır. Ki formülasyona göre herhangi bir fiyat hatası olmadığını söylediniz.