Seodeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kimliksiz telefon hattı vs açılmaz bu kadar tuhaf olan nedir?
Hocam zaten kimliği verdim. Resmini çekti whatsapp dan attı herhalde öyle gördüm. Ama şimdi o net değil yeniden atın dediler ondan şüphelendim.

ZippoTurkey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vodafone müşteri hizmetlerini arayarak sizde ses kaydı açın ve size verilen cevabı kaydedin emin olmak için 2-3 kere sorun eğer evet bizim numaramız derlerse gönderin kimliği
Tayit etti müşteri hizmetleri gönderin sorun olmaz dedi de valla artık güvenesi gelmiyor nedense insanın.

Birde neden böyle bir uygulama var anlamıyorum. Adam benim kimlik resmimi kendi şahsi telefonuna çekiyor gönderiyor. Hadi belki o yapmaz ama yarın bir gün o telefonu satsa yada çaldırsa ne olacak? Resmi silse bile programla geri getiriliyor. Adına hat da açılır her şey yapılır. Artık bu son bir daha resmi kurumlardan yapacağım böyle işlemleri.

Death2All adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Millenicom ADSL kurulum hizmeti veriyoruz biz. Bazen bizimde başımıza böyle durumlar gelebiliyor. Bizde müşteriden kurulumdaki ekibimiz kimliklerini istiyorlar whatsapp dan. Çoğu firma taşeron olarak bu hizmetleri verdiği için gayet doğal bir durum. Ancak yinede emin olmak istiyorsanız iki çözümünüz var bu konuda birisi mail adreslerini isteyin, büyük ihtimal ile bayidir ve mailin uzantısından firmayı teyit etmiş olursunuz vodafone'a ait mi değil mi diye , diğeri ise TC kimlik numaranızı kendilerinden istersiniz zaten ellerinde olması gerekiyor vermeleri gerekir teyit etmeniz amacıyla bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Dediğin gibi hocam tamamen bayii den kaynaklı bir sorun. Whatsapp dan yazdım numaramı hemen adımı yazdılar demek ki bayii. Ama sıkıntılı işlemler bunlar böyle kimlik bilgisi falan alması. Başka bir çözüm bulunmalı.