Bu olayların hepsinin temel sebebi ekonomik sebepelerdir.Şu devirde her genç arkadaş 15-16-17 yaşlardakiler ünlü olmaya çalışıyor.Neden para gelsin falan filan.Önceden anne çalışmasa da ev geçinebiliyordu.Şimdi çalışmak zorunda.Peki çocuklarla kim ilgilenecek kimse ilgilenemeyecek.Çocuk bu sefer disiplinden uzak yetişmeye başlıyor.Nerede ne yapacağını düşünecek bir aile bireyi olmuyor.Aile büyükleri evi geçindirme derdinde.Çocuklar youtuber olabiliyor muyum işte tiktoktan bişeyler olur mu Enes Batur olup paranın dibine vurur muyum diye uğraşıyor.Şurada çoğumuzun yaşı büyük hangimiz zengin olmaya çalışmıyoruz ki.Şurada kimse ben bu işi zevk için yapıyorum para almıyorum diyen var mı yok.Hepimizin uğraşı birazcık para kazanmak.Para kazanmak demiyorum.Birazcık kazanmak.Sonra ne oluyor Allah korusun çocuklar kimliğini kaybediyor.Kendini ispat etmeye çalışıyor sinirli agresif oluyorlar sonrasını düşünmüyorlar.Cinayetler kavgalar yasak maddeler hiç ardı arkası kesilmiyor.Önceden böyle değildi.Çoğumuzun annesi akşam ezanınından sonra aramaya başlardı.Çünkü tek dertleri çocuklardı şimdi ise tek dertleri geçim sıkıntısı.Ekonomi ne kadar kötü giderse o kadar kalitesiz bireyler yetişir.