Aralık ayında Joy(Boş) paket 0.9Tce Clio SportTouruer'i 90bin'e, Joy paket 1.5dCi Clio'yu 105bine sattılar.
1 2 ay önce alan müşterilerin fiyatını öldürmemek için zam yapmışlar gibi görünüyor. Yenilenmiş clio için neredeyse fiyat istememişler.
Çünkü;
- Aralık ayında ford courier için 106bin fiyat aldım, ocak ayında 135bin fiyat verdiler, aynı araç aynı kasa aynı donanım aynı teknoloji,
- Kasım ayında honda civic için 140bin fiyat aldım, ocak ayında 170bin fiyat verdiler, şuan 180bin civarında, aynı araç aynı kasa aynı donanım aynı teknoloji.
- Aralık ayında ford focus için 160bin fiyat aldım, şuanda 180bin civarında, aynı araç aynı kasa aynı donanım aynı teknoloji.
3 yıl önce 2001 model 30bin tl'ye sattığım araç, bugün 50-55bin tl'ye arasına satılıyor.
Piyasa ikinci elde zirveyi görmüşken adamlar 100bin tl'ye sıfır araç satıyorlar

Aynı paraya; ya sıfır reno, fiat, hyundai grubundan b segmenti bir araç alacaksın yada ikinci el c veya d segmenti daha donanımlı bir araç bakacaksın.
Şuan yeni model olsun, temiz düzgün olsun, biraz donanımlı olsun vs dediğin araçların hepsi 100bin tl'nin üzerinde zaten şaşırmalık birşey yok.
Paranız ve fırsatınız varsa bir şekilde sıfır yada ikinci el araç alın, fiyatlar her hafta çılgınlar gibi artıyor.