Merhaba Hocam, ya ben kendimi anlatamamışım ya da siz demek istediğimi hiç anlamamışsınız. Arkadaş, Google Play'de uygulama indirenlerin üçte ikisinin arama yolu ile indirdiğinden bahsediyor. Siz facebook uygulamasının sahibi olmadığınız için arama kelimelerini kontrol ettiğinizde doğal olarak facebook vb. kelimeleri göremiyorsunuz.

Milyarlarca/yüz milyonlarca indirmesi olan uygulamalar, marka bilinirliği olan ve ekseriyetle arama yolu ile indirilen uygulamalardır. Ancak bu durum sizin için geçerli değil, çünkü siz marka değilsiniz. İnsanlar sizin uygulamanıza, ya uygulama türü ile alakalı anahtar kelimeleri aradıklarında ya da keşfet üzerinden ulaşıyorlar. Paylaştığınız verilerde keşfet kaynaklı indirmelerin arama kaynaklı indirmelerden az olması sizin keşfetten yeterince indirme alamadığınızı gösteriyor (zaten bu verilerle keşfette öne çıkmanız çok zor görünüyor). "Arama"yı es geçin demiyorum; günde onbinlerce indirme almak istiyorsanız odaklanmanız gereken kaynağın keşfet olması gerektiğini söylüyorum. İnşallah kendimi ifade edebilmişimdir.

Örnek veri:
forgive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Hocam size katılmıyorum çünkü bu uygulamada mesela indirmelerin büyük kısmı search'den geliyor. Ve keywordlere baktığımda facebook, pubg gibi yüksek aramalı keywordler yok. Tabii ki kaynağın hepsi ya da büyük kısmı bir keywordden gelmiyor ama Search'ü de es geçmek olmaz.

En çok trafik getiren keywordlere baktığımda gayet uygulamanın kendisi ile alakalı keywordler..

Dipnot: Amacım kaynak kötü demek değildir iyi bir kitap yazmış olabilirsiniz(siz yazmıştınız galiba bunu öyle hatırlıyorum) incelemedim açıkçası ama bunu da belirtmeden olmaz.