Burada yanlış bir algı mevcut. Gerçekten kullanıcıların üçte ikisi arama yaparak uygulama indiriyor olabilir (bu veri için kaynak varsa daha iyi olur) ancak bu aramalarda çoğunlukla pubg, facebook, whatsapp gibi marka olmuş uygulama isimleri kullanılıyor. Bu doğrultuda marka olmayan (sizin bizim yaptığımız) uygulamaların odaklanması gereken taraf "Arama" değil "Keşfet" kaynağıdır. Belirli bir oyun türünün (örneğin araba yarışı) günlük aranması belirlidir ve ilgili anahtar kelimelerin aranma hacmi ile sınırlıdır. Araba yarışı kelimesinde 1. sırada çıksanız bile alacağınız indirme sayısı keşfet kaynaklı indirmelerin yanında cüzi kalacaktır. Çünkü keşfetin potansiyeli daha yüksektir. Her iki sıralamada da üstte olmak için ilgili tüm algoritma sinyallerine uygunluk önem arzeder.
Kaynak (ücretsiz kısımda arama ve keşfet kaynakları üzerine bilgi mevcut):
https://play.google.com/store/books/...d=JSGxDwAAQBAJ
Hocam size katılmıyorum çünkü bu uygulamada mesela indirmelerin büyük kısmı search'den geliyor. Ve keywordlere baktığımda facebook, pubg gibi yüksek aramalı keywordler yok. Tabii ki kaynağın hepsi ya da büyük kısmı bir keywordden gelmiyor ama Search'ü de es geçmek olmaz.
En çok trafik getiren keywordlere baktığımda gayet uygulamanın kendisi ile alakalı keywordler..
Dipnot: Amacım kaynak kötü demek değildir iyi bir kitap yazmış olabilirsiniz(siz yazmıştınız galiba bunu öyle hatırlıyorum) incelemedim açıkçası ama bunu da belirtmeden olmaz.