anilunal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek hesapta değil tüm hesaplarda kesinti olmuştu harun bey. Sadece kendi hesabımda veya 1 hesapta sorun yaşasam inanın buraya yazacak duruma gelmezdim. 10 dakika çalan telefonun yüzüme kapanması da ayrıca üzücü bir durum oldu. Yine de teşekkürler. iyi çalışmalar.
Öncelikle şu konuyu bir açıklığa kavuşturalım Sunucu tarafında bir site(o an hangi site olduğu belli değildi) saldırı aldığından dolayı datacenter hizmetinizin bulunduğu ana ip adresini null etmiş (devredışı bırakmış) ve gerekli koruma sistemleri devreye alınması ve saldırının kesilmesi ip adresinin tekrar anonsa alınması 15 20 dakika sürmüştür.

Saldırı alan sitenin geri iadesi yapılarak hizmetine son verilmiştir.Bu durumların tekrarı tekrar yaşanmaması için datacenter tarafında ciddi çalışmalar Şubat ayının sonuna kadar tamamlanmasıda beklenmektedir.

Daha önce çalıştığımı x datacenterın planlanan süre den 1 ay önce kapanışını verdiğinden dolayı yeni geçiş yaptığımız datacenterda şubat sonuna kadar network iyileştirmelerinin yapılacağını daha önceki mail bildirimlerimizde duyuru olarak tüm aktif müşterilerimize durumu bildirdik.

Telefon ile bekleme sürersinde malesef haklısınız 10 dakika beklettikden sonra santral otomatik olarak telefonu kapatıyor (Netgsm) santral sistemi bu şekilde ayarlanmış müdahale etmemiz de mümkün değil ayrıca 10 dakika 1.sırada bekliyorsunuz diye 10 kişiyede aynı bildirimi anons etmesinide santralleri tarafında bir sıkıntı olduğunu bir çok kere mail ve ticket sistemi ile bildirdik.

Türkiyenin en iyi sanal santral hizmeti veren firmada bile bu tür sistemsel sorunlar yaşanabiliyor.

Her müşteride inanın 1 dakika telefon ile görüşme yapmıyor 10- 15 dakika boyunca müşteri ile telefon ile görüşme yapabiliyoruz heleki böyle sunucu tarafında sorun mevcut ise müşteri sorun çözülene kadar telefonu bazen kapatmıyor, bu durumda telefonu direk yüzüne kapatmamız da daha sonrasında size bizzat personelin yapmadığı halde burada bunu dile getirebiliyorsunuz o müşteride benim suratıma bizzat kapattılar diye burada yada diğer yerlerde bunu yazabilirler.

İçtenlik ile söylüyorum halen mağdur durumdaysanız talep ederseniz 1 ay beklemenize gerek kalmadan muhasebe bölümüne destek bildirimi açarsanız kalan sürenizin geri iadesini yaparlar.

Son olarak Paylaşımlı sunucularda tüm müşterileri memnun etmek mümkün değildir.
Biz duruma müdahale etmesek size konu hakkında ticket sisteminde bildirimlerinizi yanıtsız bırakırsak bir firmanın satış konusunda bu şekilde mesaj yazmanızı anlayabilirim ama %99 uptime garantisi verdiğimiz bir hizmetde 1 yada max 2 saatlik bir kesintide forum sitesinde şikayet konuları yerine satış konularına mesaj yazmayı firmanın satışını engellemek olarak düşünüyorum.

Bu son yazdığım sadece kendi firmam için değil her firmanın müşterilerinin yapmaması gereken bir durumdur.

Bu tür durumlarda forum kuralları gereği https://www.r10.net/hosting-sikayetleri/ kısmına konu açılmasını rica ediyorum.

Forum kuralları gereği bu mesajın hosting şikayetlerine taşınmasını talep etmem gerekir fakat sizinde mağduriyet yaşadığınızı kendimi sizin yerinize koyup empati yaptığımdan dolayı bildirim göndermeye gerek duymuyorum.
Hiçbir firma müşterisin mağdur etmek istemez fakat saldırı durumlarında yapılacak çok fazla birşey malesef yok.

Hayırlı akşamlar.