caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şöyle konudaki örnek aslında css'deki seçiciyi öğrenmek içindi, o örnek çok önemli değil.
Örneğin navbar yapıyoruz,
ANASAYFA, İLETİŞİM, HAKKIMIZDA olsun mesela.
bunlar yukarda rastgele bir yerdeler. Artabilirler, eksilebilirler.
Aşağıda da bunlar için özel ayrılmış alanlar var, örneğin content sectionları olsun. Ama tam bağımsız birbirinden uzak divler, bu menü üstte header'in içinde birsürü şeyin içinde klasik birere A etiketi olsun.
Şimdi ordan çıktık, başka kodlar yazdık vs.vs.
Bu seferde yeni bir section açtık, bunun içinde de anasayfa için, iletişim için ve hakkımızda için ayrı ayrı 3 tane div açtık, hepsi display none.
İstiyoruz ki, anasayfa hover olunca, bu anasayfaya ait aşağılardaki anasayfa için açtığımız div görünür olsun.
Bunu hepsini jquery'le falan bağlayarak yapabiliriz dediğiniz gibi.
Ama diyelim ki adamlar bunu tema yaptı bişey yaptı, kod giydirdiler, menüyü panelden ekle çıkar yapıyorlar misal. aynı şekilde o menü elemanına bağlı divi de panelden ekliyorlar olsun.
Haliyle bizim jquery'deki hardcode olan #anasayfa #iletisim tarzı alanlar uçacak.
Biz yazılımcıya, sen bunu kodlarken, jquery kodlarına da müdahale et, orasını da değiştir diyemeyiz sanırım, o yüzden sektörde böyle mi merak ettim. Yoksa jquery'le falan halledilir ama usülü bumudur bilmek istedim
Burada örneklediğiniz işlemi evet css ile yapmak mümkün değil. Ancak jquery ile ekle/çıkar mantığına uygun şekilde yapmak mümkün. Yani jquery için kodları yazarsınız, sonrasında menüde ve alt bölümde artma/azalma olsa bile çalışıyor durumda olur. Yani her menü elemanı ve aşağıdaki ilgili açılacak için ayrı id girmeye gerek kalmayacak bir yapı oluşturulabilir. Örneğin codepen üzerinde oluşturulmuş bir tab sistemini inceleyebilirsiniz.

Jquery tarafında kod yazılmış, html tarafında etiketleri özelleştirecek bir şey olmadan ekleyip çıkartma yapılabiliyor. Bu da php veya yazılım dili hangisi ise o tarafa uygun bir yapım oluyor. Bu şekilde sistemleri css ile zorlamak yerine (bu konu özelinde söylüyorum zaten css ile yapmak mümkün değil) jquery gibi kütüphaneler ile yapmak daha idealdir.
https://codepen.io/tayfunerbilen/pen/hKAfb