2. Sayfada yazdim. Hayde ozaman 😂 Arkadaş lazım.
2. Sayfadaki yorumlarımı tekrar okuyun lütfen...
Hocam açıklamanı okudum lakin orada yaşamış ve neredeyse hemen hemen her kanunu öğrenmiş biri olarak söylüyorum sana. Beni yanlış anlama, sana buradan direk çalışma izinli vize nasıl ayarlayacak acaba?
Vize statüleri şöyle,
b1 iş amaçlı
b2 turistik amaçlı
Sana çalışma izni verecekmiş 10 yıllık vizeyle..
h1b statüsü verebilir bunun içinde çok yetenekli bir profesyonel işçi olman lazım ve çalışacağın alan gerçekten yetenek beceri isteyen alan olması lazım.
h2a olması lazımdı sanırım, oda geçici dönemsel işçilere veriliyor çiftçiler gibi.
h2b geçici işçilere verilir sürelidir.
Sana h1b ayarlamış olsa bile ki bunu konsolos veremez nekadar yetkisi olsa bile her statüyü onlar ayarlayamıyor abd'den yazılı bir onay gelmesi gerekiyor. Seni bu statüye alması için bunu kanıtlayan belgelerinin olması gerek, bu alanda diploma, staj vs vs. Yanlış anlama sakın 35bin değil 135bin bile zor kurtarır. Özellikle trump dönemi için şuanda turist vizesi almak bile çok çok zor. Birkaç yolu var sadece kesin olmasa bile %90 ihtimal. Onun harici konsolos olmasına güvenmeyin çok sınır dışı edilen insan var.
Alacağınız vizeyle gittiğinizde çalışmanız gerekecek, vergi vermelisiniz, kredi puanınız olmadığı için çok rahat edemeyeceksiniz, insanlar güvenmeyecek ev dahi verirken size. En önemli nokta Türk olmanız. O vizeyi alırsın belki ama abd'de duramaz sınır dışı edilirsin. Örnekleri çok var. Farklı statülerde var ama konsolosta olsa okadar kolay değil.