sezgin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ondan demi krallar gibi yaşıyorlar. Aldıkları maaştan olsa gerek. Cebindeki telefon, elindeki, çocuğunun cebindeki karısının cebindeki orta segment araba parası. Bu dünyada paranın halledemediği hangi mesele varki ölümden gayrı?

O yüzden zannetmiyorum. Bilmiyorum falan hikaye. Paran varsa alalım. Vizeni al paranı ver dedi. Hepsi bu.

Benim sıkıntım bunalmışlık düşün. Para kazanıyorsun bereketi yok. Sürekli ödüyorsun sürekli. Kirası stopajı bağkuru. İnsan yaşadığından nefret ediyo. Ee köşeye para koyamıyoruz. Yarını yok bu işin. Satıp gidip düşün masa silmeye razıyım diyorum. 23 dolar elektrik fatjrası ödermi bir ev? Ben 2 3 saat geçirip uyuduğum eve 200 den aşağı vermiyom.

Yazık değilmi bize. Bilmiyom. Allah yardımcımuz olsun.
Hocam sana kolay gibi geliyor ama öyle sadece vize almayla Amerika da hemen sen gel şurada çalış demiyorlar. Vasıflı bir işçi olmadığın müddetçe orada iş bulmak ve çalışmak sanıldığı kadar kolay değil. Burada vergi rakamları ağır olabilir ama oranın vergi kuralları daha zor ve karmaşık. Hata yaparsan afları yok tepene binerler. İstersen uber, lyft sür onda bile vergini vermek zorundasın. Burda ki gibi senelerce ödemediğin de ses çıkarmamazlık yapmazlar.

Burada ki asgari ücretle orayı kıyaslamak çok akıl karı değil. Evet burada bir çok ürün ve hizmet oraya göre pahalı ama buranın da avantajları var. En basitinden ameliyat olmak istediğinde eğer sigortan varsa sigorta ameliyatı karşılıyor. Bazı operasyonlara para verebiliyorsun o ayrı ama Amerika'ya göre sağlık için ödediğin miktar deve de kulak. Orada ambulansın gelmesi bile 1000 küsür dolar.