Peki link verilecek sitede bakacağımız dikkat edeceğimiz birşey yokmu hocam? Sektörel ama link verilen site eğer google gözünde kalitesiz ise o zaman zararı olmaz mı?
Bana göre (Muhtemelen Google'da aynı fikirde) bir kişi 2 neden ile sitesine link ekler :
1- İçerik hakkında referans, Kaynak, İlgili Makale, Diğer konular gibi makale ile alakalı doğal linkler. (Hiç bir zararı olmaz) (Örnek wikipedia her sayfasında dış bağlantı vardır)
2- Reklam, SEO amacıyla eklenen linkler. (Buda ücret karşılığı yapan eklenen linkler anlamına gelir) Google Parayla niye referans aldın diye seni cezalandıramaz bu etik olmaz çünkü ben başka sitelerden referans almazsam nasıl ön plana çıkabilirim ki ?
Buradaki amaç SEO içerikli bir makaleden futbol sitesine (alakasız bir siteye) link çıkışı yaparsan sorun yaşayabilirsin. 3-5 konudan bir şey olmaz anca bir çok konuda böyle alakasız link çıkışları yaparsan Google şöyle düşünmeye başlar "Bu sitenin amacı doğru bilgi vermek değil, Yanıltıcı yanlış bilgiler ile başka sitelere referans link satmak".
Burada Google güvenini kaybedersin ve Ne kadar özgün içerik yazarsan yaz google içeriklerini ön plana çıkarmaz ve PA Değeri dediğimiz Sayfa Otoriteniz düşer.
Footer Link (Ben alıyorum ancak sadece aynı sektörde bulunduğum sitelerden) Hızlı yükseliş için bir katkı sağlamaktadır ancak uzun vadede yine düşüş sağlarsınız çünkü Google bunun zamanla yapar bir bağlantı olduğunu anlayacaktır.
Buradaki en önemli etken ise şudur :
Her ay başka sitelerden ve alakasız sitelerden Footer backlink alıyorsunuz ve bir süre sonra bu linkleri (süresi dolunca kaldırıyorsunuz) Daha önce size referans bağlantı veren bir site artık sizin linkleri kaldırıp başka siteye referans oluyorsa buda Google açısından kötü bir şeydir.
Ya uzun vade'de alakalı sitelerden Footer link alın yada hiç almayın daha iyi diyebilirim.
SEO'dan anlamayan biri olarak bence gayet iyi açıkladım