Selamun aleykum, kısa ve öz şekilde soylicem. Biraz önce hayat hikayemi yazmıştım (gelecek yorumlara karşı), sonra sildim.

Sesimi net, doğal ve temiz çıkaracak uygun fiyata en iyi mikrofonu arıyorum. Müzikle filan işim yok daha çok (amatör) seslendirme için. Sesimle ilgili bilgi vermeme gerek yoktur herhalde genelde buraya takılıyorlar cevaplarda ama. Doğal temiz ve net ses alan bir mikrofon lazım.

Bütçem enn fazla 400-500 TL civarında. Mikrofonu hemen alamıcam zaten bu kadar param yok, yarısı kadar bile biriktiremedim. Bütçeyi artır demeyin lütfen. Biriktirip almayı düşünüyorum inşallah (yatırım olarak).

Sesimi ve diksiyonumu hiç hesaba katmadığınız zaman, şu mikrofonla reklam,dizi, film seslendirmesi bile yapılabilir o kadar temiz ses alıyor diyebileceğiniz bir mikrofon var mı?

Geçenlerde Harun Can'a sordum canlı yayında (yorum olarak), ucuz mikrofon bilmiyorum dedi. Adamların kullandıkları mikrofonlar 5 bin TL 10 bin TL oyle bir bütçe imkansız.

Ses testlerine bakıyorum da aynı mikrofon başka testlerde bambaşka kalitede çıkıyor. ses kartı güç kaynağı olmadan yapılmış testleri dinledim.

Her şey dahil en fazla 500 TL biriktirebilirim. Bm800 ilk çıktığından beri biliyorum ama bazılarında harika ses veriyor bazılarında çok kötü. Seslendirmeye uygun gibi durmuyor ama. Behringer c1u sesi de güzel gibi ama emin olamadım. Almışken en az 5 yıl onunla idare edicem yani ses kalitesi çok iyi olmalı.

Tavsiye bekliyorum lutfen