peganet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Cloudflare free paket harici kesinlikle geçiş yapmanızı önermiyorum. Pro pakette açılan en bariz özellik WAF kısmıdır. Pro paket aldım artık bana bir şey olmaz demeyin. Böyle söyleyen çok fazla müşterim oldu ve sonuçta saldırı almaya devam ettiler. Pro pakette gelen diğer güzel bir özellik ise firewall overview panelinin daha detaylı bir tasarıma dönüşmesi. Cloudflare size free planda bir çok özellik sunar sadece sizden bunu kendiniz yönetmenizi ister. Standart olarak OSI 4. KATMANINDA (Layer 4) olarak güzel bir koruması var. Layer 7 yani Application katmanını korumak size kalıyor. Bunun içinde bir çok alternatif var. Mesela firewall kuralları yazmak, araya reverse proxy koyarak CF BYPASS edilmesi halinde reel ip değil araya attığınız reverse proxy deşifre olması gibi basit önlemler alabilirsiniz.

Yukarıda yanitladim hocam. Yinede kafanıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Cloudflare CDN lokasyonlarinin hepsini free planda da kullanabilirsiniz. DE-CIX peer bağlantısı olan operatörlerde CF İstanbul lokasyonundan trafik dönüyor. Örneğin Türk.net gibi.

Link : https://www.de-cix.net/en/locations/...ected-networks

Bir yukarıda pop noktalarından bahsettim hocam. Gönül rahatlığıyla free paket kullanabilirsin. Layer 7 için sadece kural tanimlaman yeterli.
Layer 4 den layer 7 ye çıkarma işi biraz karışık geldi. Nasıl mask ip atılır. Cloudflare kullanım klavuzu tavsiyeniz var mı?

A dan z ye