Merhaba, öncelikle talihsiz bir olay yaşamışsınız geçmiş olsun. Satın alınan indirmeler özellikle değerlendirmeler abartılmamalıdır. Satın alınan değerlendirmelerden dolayı banlanma durumu çok nadirdir. Bunun sebebi 3. Şahıs ve kurumlar tarafından kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi ve kötü niyetli olarak rakipleri elemek amacıyla kullanılabilecek olması. Ayrıca indirme ve değerlendirme alan arkadaşlara kesinlikle toplam değerlendirme sayınızın toplam indirme sayısına oranının %20 geçmemesini öneririm. İdeal aralık ise %10-%15 dir.Uygulama içerisinde normal kullanıcılara 5 yıldız vermeye zorlama veya teşvik unsuru barındırıyor muydu?
Ek 1 : İçinde bulunduğum sektör olarak alakalı olduğu için araştırma yapıyorum. com.carkbilisim.realcoffeefortune isimli uygulamanız mı banlandı acaba?
Bilgilendirme : Kişi bizim müşterimiz değildir.
Evet o uygulama kapandı, buna benzer toplamda 6 tane uygulamam var, ama uygulama İngilizce olduğu için ve Adwords tbm maliyeti pahalı olduğu için sadece bu uygulamaya ücretli indirme aldım, ve bunun sonucunda sadece bu uygulamam askıya alındı. Diğerleri devam ediyor.
Hiçbirinde de politika ihlali yok. 5 yıldız vermeye teşvik de yok, zorlama da yok.
@forgive sağol hocam sayende case study neymiş öğrendim.
@Dogukan hocam çark bilişime ait radyo uygulaması +1000 indirmeye 562 adet 5 yıldız almış. Birkaç tane 4 var. Bu anormal değil mi.
Radyo uygulaması yerel radyosu olan bir arkadaşımın uygulaması. %90 kullanıcısı Hatay'lı. Sadece kendi reklam çevresi açıkçası. Onlardan gelen yorumların sayısı, yüz yüze sohbetlerde "uygulamayı indir de bir yorum yap" diyaloglarından kaynaklı, haliyle hepsi de uygulamayı kullanıyorlar.