Merhaba, aynı dertten sizin gibi bir çok firma muzdarip. Hızlıca yapabileceğiniz bir kaç hamle şunlar olacaktır,
Şikayetvar ı, sizin müşteriniz olduğunu doğrulamadığı (hizmet aldığına dair fiş fatura istemeden) asılsız şikayeti gerçekmiş gibi yayınlayarak, .................... tarihinden itibaren ............................... kişinin bu kara propagandayı görmesini sağlayarak firmanızın itibarının zedelenmesine neden olduğu için bunları kaldırma ve maddi tazminat davası açabilirsiniz. (İşe yarıyor, fiş faturası olmayının şikayetini kaldırıyor, kaldırmazsa tazminat alabiliyorsunuz.)
Marka tescil belgeniz var ise, şikayetvar'ı marka ve logonuzu izinsiz kullandığı gerekçesi ile, bundan men etmek üzere dava açabilirsiniz. (Konuyla ilgili çalışan, dişli, deneyimli bir avukat bulursan kazanırsın.)
Sana yaptıkları, ancak para verirsen bunlara cevap verebilirsin vb. yaklaşımlarını yazılı bir şekilde gönderdilerse, bunun çıktısı ile birlikte rekabet kurumuna şikayet edebilirsin. Kayıtlarında böyle hastalar olmadığı, bu numaraların yanlış numara olduğu, bunu belirtmene rağmen ilanların orada durarak haksız rekabet oluşturduğu, şikayetvar'ın karşı tarafa ücretsiz yazma hakkı verirken, sizden 3000₺ gibi yüksek meblağlar istediği gerekçesi ile şikayet edip, şikayetvar ın ceza almasını sağlayabilirsin. (Senin gibi 20 kişi şikayet etse, firma yediği cezalar nedeni ile batar gider.)
Şikayetvar hakkında, tazminat ve yayın yasağı davası açabilirsin, çünkü kuruluş amacı çok saçma. Benim müşterilerimle aramda gizli kalması gereken (doğru veya sahte) bilgilerin tüm kurumlara ve müşterilere açık şekilde yayınlanmasını sağlıyor. İyi niyetli bir kuruluş olsa, Yardım Masası gibi çalışarak şikayetlerin duyurulmadan önce bana bildirilmesini ve benim çözüm bulmamı sağlayarak kişilerin sorunlarına çözüm bulmaya çalışır. (Bu konuda aracılık yapmak için benden sistemini kullandığım için kullanım parası isteyebilir).
Ama kötü niyetli olduğu için, kişilerin şikayetlerini abartarak yayınlamayı ve bunu şantaj malzemesi olarak kullanarak firmalardan üyelik bedeli altında para sızdırmaya çalışarak aslında bir e-korsan lık yapmaktadır. Bununla ilgili R10'da kampanya başlatıp, bu davaya bir çok firmanın (eminim 10 firmadan 9 u katılır.) katılmasını sağlayabilirsin. Hatta o kadar çok hayır duası alırsın ki cennete bile gidersin.
Bu firma bu şekilde firmalardan korsanlık yapmakla da kalmıyor, vergiden de muaf en son okuduğum kadarı ile.