Merhabalar arkadaşlar,
Yaklaşık 2 yıldır turk.net kullanıyordum allah var çokta memnundum taki modemim bozulana kadar.
Modemim vdsl idi bir gün dsl ve internet ışıkları komple gitti doğal olarak bende sorunun hattan kaynaklandığını düşünerek turk.net'e bildirdim yapılan incelemeler 2 gün sonra sonuçlandı ve hatta problem olmadığı söylendi.
bakın problemin bildirimi 2 gün sürüyor bu ayrı bir konu.evde eski adsl modemi taktım internet geldi daha sonrasında forumda bir arkadaşdan modem aldım.
gerekli kurulumları yaptığmda adsl olarak erişim geldi.
daha sonra tekrar bi destek talebi açtım modemimin vdsl destekli olduğunu ve evde adsl olarak hizmet aldığımı belirttim.
daha sonra bana vdsl tanım attığını belirtti teknik ekipdeki arkadaş fakat internetim komple gitti.
yine 2 günlük bekleyişin ardından Suzan isimli bir görevli g.inp özelliğini devre dışı bırakın deyip durdu.
başladım bu özellik nedir diye aramaya vdsl modülasyon standartıymış sanırım benim modemde böyle bi ayar yok diyorum modem üretici firmayla iletişime geçin diyor.
her neyse gittim 2 sokaküstteki benim referansla üye olan arkadaşımın evindeki kullandığı VDSL modemi söktüm geldim eve kurulum yaptım bingo hala internet yok.
dsl yanıp yanıp sönüyo sonra bi dk süresince hiç yanmıyo aynısını aldığım yeni modemde yapıyor
bakın farklı bir tepki verse sorunbende diyeceğim sorun modemde.
modemlerde dsl modülasyonunu automode yaptım olmadı.
modülasyonları vdsl yaptım olmadı
modülasyonları vdslin her tipi için yaptım olmadı.

daha sonra https://turk.net/online-islemler/teknik-bilgiler adresinden yapa profilini oyun yaptım bi kaç dk sonra internet geldi ama yine adsl...
üstelik net bi şekilde sistemlerinde bugda kaldım.

durum offline
ama adsl internet var saçmalığa bak
yapa profil oyun alt tarafdan yapa profili standart yapayım diye deniyorum "yapa profiliniz zaten standartta" diyor yapmıyor.
sanırım şuan yapa altyapılarında bile değilim bir modem bozuldu destek istedik kendi sistemlerinide bozdular.

şimdi açtığım her talebe otomatik cevapla g.inp özelliğini kaaptın diyor yok arkadaşım yok böylemi çözüm üretiyorsunuz?