%30'unu almıyor çalıyor. Örnek vereyim ben içeriği yüklüyorum, benim yüklediğim içeriğe bilinen siteler olduğu için anında hırsızlar üşüşüyor. Sonra pinterest orjinal içeriği ?lp=true query string'i ile googleye bildirip orjinal içerik olarak indeksletmesi gerekirken, hırsızların benden çaldıklarıyla oluşturdukları bazı linklere de ?lp=true ekleyip google botlarına taratıyor. Sonra google botlarının kafası karışıp orjinal içeriği ayıramıyor. Sonra da benim sitemin linkini arama sonuçlarından her ihtimale karşı kaldırıp, benim pinterestte paylaştığım pinterest linkini benim orjinal linkimin yerine sıralamaya sokuyor. İşin içinde başka işler var şu kadarını söyleyim pinterestte spam bitmez, pinterestin kendisiyle birlikte zamanla spam da biter. En büyük spamcı pinterestin kendisi çünkü. Başka mevzular da var. İşin içinde iş var fazla derine inmeyelim.
Sadece şunu söyleyim orjinal içeriği olan reklam gelirli siteler pinterestten uzak dursun. Yoksa sizi banlatıp kendine meze yapar. O google'den gelen %30 trafiğin içinde eskiden sizin ürettiğiniz şimdiyese banlanmanızdan sonra bir hintlinin sitesinde yer alan eseriniz olur. Anlayan anlamıştır umarım.

Bu arada ben boğazından haram lokma geçmeyenlere yazıyorum.