Merhaba,
Alıntı içerisinde kendi açımdan cevapladım hocam.
14 yaşında bir haber domaini satın aldım. Google News'e kaydettirip ilerletmeyi deneyeceğim üşenmezsem.
- - Google News ile en son 2016'da uğraşmıştım. Künye sayfası, güncellik, özgünlük gibi kriterleri biliyorum.
4 yıldır hayli uzağım.
Aynı kriterler geçerli hocam. Sitede yine künye vs. bilgileri gerekli.- - Google News kriterleri daha mı zorlaştı yoksa daha mı kolay?
Kriterler biraz arttı. Site düzeninin yanında rss düzenlemesi de yapmalısınız.- - Google News danışmanlığı için o zamanın parasıyla 500-1.000 TL talep ediliyordu. Şu an piyasa ne durumda?
Ortalama yine aynı. kendi adıma tabiki.- - Google News kayıtlı bir site, ekstra herhangi bir özelliği olmazsa ne kadara gidiyor? (2016'da hiçbir özelliği olmasa WordPress ile yeni reg domainli site en az 1.5-2K arasında alıcı buluyordu piyasada).ü
Piyasada pek bir değişiklik gözlemlemedim. Ancak ben satış pek yapmadığım için tam anlamı ile bilemiyorum.- - Sizce editör mü tutmalıyım kendim mi içerik girmeliyim?
Bu tamamen size bağlı bir durum.- - WordPress, Premium bir tema mı kullanılmalı yoksa özel yazılım mı? (O zamanlar WordPress'in News'e haber düşürme sorunu olduğu konuşuluyordu.)
Tamamen ekonominize bağlı. Çünkü Aralık ayında gelen güncelleme ile zaten News'e yeni kayıt alan siteler haber düşüremiyor. Sanıyorum güncelleme ile Web desteği çekildi. Tamamen Google News uygulaması üerinden devam edecek. Ancak resmi bir açıklama henüz yok. Google forumlarında da yabancı webmaster sitelerinde de tartışıyor. Kesin bir durum henüz yok.- - Ajans aboneliği gibi şeyleri sormuyorum çünkü biliyorum. News kaydından sonra almak gerekiyor, News'e girene dek özgünlük esas.
Özgünlük hala devam tabiki. Takipçi kazanabilmeniz adına özgün olmanız gerekli. Kayıt sonrası da özgünlüğe dikkat etmeniz daha uzun vadeli çalıabilirsiniz. Ki zaten abonelik aldıktan sonra bile gelen haberleri özgünleştirilmesi şart olmasa da tavsiyemdir.- - Başka nelere dikkat etmeliyim? Bu sektörde değişen temel yapı taşları?
News biraz sosyal medya mantığına dönüştü. Kullanıcılar sitenizi Google News uygulamasından takip ediyorlar. Bu açıdan çalışmalarınızı düzenlemelisiniz.
Şimdiden aydınlatıcı mesajlarınız için teşekkür ederim.
Etiket attığım için özür dilerim, rahatsız olursanız söylemeniz yeterli kaldırırım.
@hadidelioglan;
@etiraj;