Ben İngilizce bir uygulamama indirme ve yorum satın aldım.
Yaklaşık 3 ay içinde 2-3k kullanıcıya eriştim. 3 ayın sonunda 3k kullanıcının zaten hepsi uygulamayı silmişti, sadece 200-300 kişi kalmıştı uygulamayı tutan. Çok kazanç elde etmedim ama, bazı ülkelerde anahtar kelimede ilk 5'lere ve hatta bir ülkede ilk 2'ye girdim.

Ama sonra bir sabah Google Amca;
"Developers must not attempt to manipulate the placement of any apps in Google Play. This includes, but is not limited to, inflating product ratings, reviews, or install counts by illegitimate means, such as fraudulent or incentivized installs, reviews and ratings."

diye bir mail attı. Ekran görüntüsü: https://prnt.sc/r1acoo

İngilizce bilmeyenler ve Google Translate ile çevirmeye üşenenler için ben çevirdim, Google Translate'e göre Türkçesi şu şekilde oluyor:
"Geliştiriciler Google Play'de tüm uygulamaların yerleşimini manipüle etmeye teşebbüs etmemelidir. Bu içerir, ancak ürün değerlendirmeler, yorumlar şişirme, sınırlı ya da bu tür hileli veya Teşvikli yüklemeleri, yorumları ve değerlendirmeleri gayrimeşru araçlarla yükleme sayısında değildir."

Böylece hem uygulamam askıya alında, hem de Play Google hesabımda ilk politika ihlalini gerçekleştirmiş oldum.

Ücretli indirme ve yorum ile kalitesiz 500 kullanıcı edineceğinize, aynı paraya Google Ads ile kaliteli 50 kullanıcı edinin daha iyi.