Nezaketen de olsa dönüş olmalı diye düşünmekle birlikte şunu da ilavet etmek isterim ki;
Satıcı müşteriden dönüş bekleyip trip atıyor... Müşteri dönüş yapmak zorunda değil. Nezaketen, dönüş yapması, uygundur-değildir dmesi yerinde olur ama dönüş yapmak zorunda değil. Bir defa satıcı-müşteri ilişkisini iyi kavramak lazım. Satıcı ise kendisine yapılan teklife olumlu-olumsuz dönmeli; muhakkak dönmeli.
Forumda çok görüyorum, bazen de benden peşinen dönüş yapın diyerek dönüş istendiği oluyor. "Kardeşim" diyorum, "teklifiniz uygun gelirse dönerim, yoksa dönüş yapmayabilirim". Neticede ben müşteri olarak fiyat istiyorum, satıcı olarak da o fiyatını veriyor... Daha ne dönüşü. Alacaksam dönerim.
Ama müşteri benden fiyat istemiş yada bir teklif vermiş; velevki teklifi komik, çok düşük olsun, uygun olmadığına dair ona dönüş yaparım. Daha iyi bir teklfi aradığımı kendisine söylerim.
Olay benim açımdan böyle.
Bir de şu var tabii; birkaç yazışma sürmüş bir pazarlık devam ederken, o pazarlık bitip iptal ediliyorsa bu muhakkak söylenmeli.