antidepresan veya bu tarz ilaçların hiçbirini önermiyorum. zamanında çok kullanan biri olarak. O tarz ilaçlar sizi anlık uyutur veya kendinizi iyi hissedersiniz ancak kalıcı hasarları berbat bir şey. Bırakmak ayrı dert. 2 yıl kadar kullandım daha sonrasında azaltma sürecinde sinir krizi geçirip cama vurmuştum hatırlamıyorum bile. kolumun kesilmemesi sadece şans meselesiydi allahtan ufak tefek atlattık.
b12'nize baktırın dikkati çok etkiliyor. İyi uyku güzel bir yaşam kadar odak ve dikkati arttıran bir şey yok. Siz farketmeden çok şey dikkatinizi dağıtıyor olabilir. Masanızda duran biblolar bile olabilir bu. Uzun uzadıysa anlatmak isterdim de lakin işin özü bu. İlaçlardan çok daha yararlı ve zararsız çok basit şeyler var
Bu sorun genellikle b12 eksikliginden kaynaklanir. Ilac arama psikiyatri vs yollarindan önce b12 seviyenizi bir saglik ocağında bedavaya ölcturebilirsiniz. 250 alti dusuk sayilir, 200 alti yorgunluk, unutkanlik, isteksizlik, dikkatsizlik, odakalanamama gibi pek cok soruna sebep olurken 150 alti cok kritiktir. Her ne kadar. 180 700 arasi seviyeler alt ve ust sinir olsada 400 500 arasi saglikli seviyelerdir. 300 altin inmeye baslasikca b12 eksikliginden soz edilmeye baslar 250 altinda besin takviyeleri 200 altinda igne takviyesi verilir.
Dediğin çok doğru hocam. 1.5 sene boyunca 25-30 civarında gezdim b12 seviyesinde. bir rahatsızlığım tetiklemişti. Henüz 20li yaşlardaydım. 5 dakika önce sigara içip içmediğimi bile hatırlamaz haldeydim. b12'ye çok dikkat aman.