Bana halen bu tip sistemler çok güvenli gelmiyor.
Sebebine gelince, kendi arkadaş, eş, dost çevrem de dahil (2011 den itibaren girenleri baz alıyorum) 9 çok yakın kişi tanıyorum.
Bunlar ilk gittiklerinde (hepsi eminevim ci) bana ve öyle önlerine kim gelirse ısrar ettiler illa gelin girin diye.
Neyse hepsine ilk gidişlerinde bir süre verildi bu süreler 1-12 ay , 1-36 ay vs. gibi sürelerdi.
İşte 1. ayda olur 18 de olabilir 36 da olabilir gibi.
Ben bu 9 kişinin hiç birinin daha (peşinat verenler dahil, ki o peşinat verenlerin süreleri kısa oldu sadece, misal peşinat vermeyenden 1-36 ay içinde kuralı teslimat dediler, peşinat verene 1-12 ay içinde kuralı teslimat dediler) söylenen aylardan sondan bir önce bile teslim aldığına denk gelmedi. Mesela 1-36 demişler 36 da aldılar, 1-12 demişler 12 de aldılar. Her ay kura çekildi vs ok tmmda. 9 'un hiç birine denk gelmedi, ben bunu söylediğimde orda tanıştıkları bir kaç kişiye sordular ne hikmetse onlarada hiç denk gelmedi, hep illa ki son aya denk geldiler bir şekilde

Bu yüzden bu sistemlere güvenim yok maalesef. Hani şey kısmını tartışmıyorum, bunlar kaçarlar giderler, güvencesi yok vs. o herkesin kendi tercihi, zamanında kastelli de çok sağlam kar dağıtmış, devlet bunun bazı kar ettiği ticari kaynakalrı kesince adam patlamış ödeyememiş ve batmış. Buralarında değilim işin, kimse cahil cühela değil, bilinçli yapıyorlar, ancak ben bu kura olayında gördüklerim ve yaşadıklarımdan ötürü güvenmiyorum.
Sistemle ev alınır, alan çok insan olur vs birşey demiyorum allah daha iyilerini nasip etsin, sorunsuz derde girmeden ödemelerinde kolaylık sağlasın, fakat ben yine de bu tip sistemlere güvenmiyorum....