mrwoox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana halen bu tip sistemler çok güvenli gelmiyor.
Sebebine gelince, kendi arkadaş, eş, dost çevrem de dahil (2011 den itibaren girenleri baz alıyorum) 9 çok yakın kişi tanıyorum.
Bunlar ilk gittiklerinde (hepsi eminevim ci) bana ve öyle önlerine kim gelirse ısrar ettiler illa gelin girin diye.
Neyse hepsine ilk gidişlerinde bir süre verildi bu süreler 1-12 ay , 1-36 ay vs. gibi sürelerdi.
İşte 1. ayda olur 18 de olabilir 36 da olabilir gibi.
Ben bu 9 kişinin hiç birinin daha (peşinat verenler dahil, ki o peşinat verenlerin süreleri kısa oldu sadece, misal peşinat vermeyenden 1-36 ay içinde kuralı teslimat dediler, peşinat verene 1-12 ay içinde kuralı teslimat dediler) söylenen aylardan sondan bir önce bile teslim aldığına denk gelmedi. Mesela 1-36 demişler 36 da aldılar, 1-12 demişler 12 de aldılar. Her ay kura çekildi vs ok tmmda. 9 'un hiç birine denk gelmedi, ben bunu söylediğimde orda tanıştıkları bir kaç kişiye sordular ne hikmetse onlarada hiç denk gelmedi, hep illa ki son aya denk geldiler bir şekilde
Bu yüzden bu sistemlere güvenim yok maalesef. Hani şey kısmını tartışmıyorum, bunlar kaçarlar giderler, güvencesi yok vs. o herkesin kendi tercihi, zamanında kastelli de çok sağlam kar dağıtmış, devlet bunun bazı kar ettiği ticari kaynakalrı kesince adam patlamış ödeyememiş ve batmış. Buralarında değilim işin, kimse cahil cühela değil, bilinçli yapıyorlar, ancak ben bu kura olayında gördüklerim ve yaşadıklarımdan ötürü güvenmiyorum.

Sistemle ev alınır, alan çok insan olur vs birşey demiyorum allah daha iyilerini nasip etsin, sorunsuz derde girmeden ödemelerinde kolaylık sağlasın, fakat ben yine de bu tip sistemlere güvenmiyorum....
Bizde bu konuda çok temkinliydik ve tereddütlerimiz vardı epey araştırdıktan sonra en iyisinin birevim olduğuna karar verdik ve hiç sorun yaşamadık.

T_PLaMeN_R adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6. Ayda iyi almışsınız
Ben 70 bin araba için girecektim 40bin ilk girisre veecrktim ona ragmen 4. Ayda geliyordu şanslısın
Şansımıza kampanyaya denk geldik bilmiyorum şuan bu şekilde kampanya var mı

delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tür sistemlerde eve değil paraya göre gruplara yazılıyorsunuz, çıkınca ev değil para veriliyor gidiyorsunuz evinizi alıyorsunuz ama satılamaz şerhini parayı aldığınız sistem koyuyor ve satamıyorsunuz (belirli bir süresi var). sonra Taksitlere devam ediyorsunuz bitince şerh kaldırılıyor. Aslında bankadan farkı yok, komisyon yine alınıyor ama senin paranı başkasına başkasının parasını sana kullandırıyorlar tabi bu organizasyon bedava yürümüyor tabi ki para alacaklar.

Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus, çekilişten isminiz çıkana kadar 100.000 liralık ev 150000 olursa karşılamıyorlar (tabi bu çok doğal). Bildiğim kadarıyla minimum 4 ay sonra kuraya dahil oluyorsunuz (arabada böyle).

Biz evi almaya karar verdiğimizde eminevim ile görüşmüştük şartları bize uymadı ve gittik kredi çektik. 130000 krediye yaklaşık 190000 ödeme yaptık. Bu ay ödeyince 12 ayımız kalacak 6 senedir ödüyoruz. Karlımıyız bence banka daha karlı çünkü biz evi aldık 1 sene sonra ev prim yaptı. Şu anda bizim muhit baya iyi durumda. Okul dibimizde, pazar arka sokakta, metro 5 dk, sahil 10 dk (yürüme bunlar), marketler (bim hakmar a101 vs) etrafımızda desek yalan olmaz. Lokasyon güzel ama müteahhitle mahkemeliğiz

Neyse inşallah Allah herkese ev nasip eder gerçekten kirada durmak çok zor.

Sistem komisyon alıyor hocam yanlışınız var. Evet taksitler dediğiniz gibi 100 ise 100 geri ödeme.
Altın günü gibi düşünülebilir. Sıra sana gelince herkes altınları(parayı) sana getiriyor. Kura çekiliyorsun sana gelirse o ay parayı sen alıyorsun. Birevimde garantili gruba girersen kurada çıkmasada o aya geldiğinde paranı alıyorsun.

Ucube adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece ev mi araba da alabiliyor muyuz?
Sistemde araba almakta mümkün👍

Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
(şirketin başta istediği kendi payı hariç).
Demiştim ama neresi yanlış anlamadım tam olarak Birevim ve Eminevim sistemlerine epeyce hakimim... bazı sebelerden dolayı. Burada da özellikle Birevim'in şirket-i milk sözleşmesi olan sistemini tavsiye ediyorum.
Hocamda epey bilgili 👍