Hocam Öncelikle model belirtmemişsin ama ben ikisinde de olan 2600X modelini kıyasladım. Arasında 2 Çekirdek ve 0.1Ghz İşlemci Hızı Farkı ve Arasında 4 Threads Fark var. Threads ise :
Thread bi programın, işletim sistemi tarafından çalıştırılabilecek en küçük kısmını ifade eder. Bu İşletim sisteminin çekirdeği tarafından (kernel scheduler ) belli donanım bileşeni üstünde çalıştırılması için atanır.
Bizim bildiğimiz anlama getirirsek, 4 çekirdek 4 thread demek, işletim sistemi bu donanım üstünde bir programın en küçük çalıştırılabilir yapısı olan threadlerden 4 tanesini yollayabilir ve donanım aynı anda 4 tanesi ile uğraşabilir demek olur.
Program >> proses >> thread Bunlar yazılım tarfında olan kısmı
İsletim sistemi çekirdeği / zamanlayıcı (kernel / scheduler) >>> thread'in hangi çekirdekten çalıştırılacağını belirler ve seçip gerekli ayarlamaları yapıp ona yollar.
Böylece yazılımın en küçük parçası olan thread işlemcinin bir çekirdeğinde çalışır.

SMT(simultanous multi threading) denen yöntemler var, Intelin HyperThreading'i gibi. Burda aynı çekirdeğe, o çekirdeğin kaynaklarını her an %100 kullanamadığından hareketle boşta kalan kaynakları kullanmak için 2. bi thread atanır. Böylece mesela 1. thread ABC kaynaklarını kullanırken 2. thread yine aynı çekirdekteki BDE kaynaklarını kullanabilir. Bu sayede aynı çekirdekten bi miktar daha ilave performans elde etmiş oluruz. bu örnek için 1 çekirdek 2 thread işlemiş olur, tıpkı intelin HT destekli işlemcileri gibi.

i7 lerde mesela 4 tane fiziksel çekirdek varken, bu çekirdeklere işletim sistemi 8 tane thread yollayabilir. Çekirdekler de kullanılmayan kaynaklar vasıtası ile bi miktar daha fazla performans üretir, mesela %10-15-20 gibi.

SMT'de amaç, donanıma çok çok az ekleme yapıp (mesela sadece %5 civarında), ekstradan %5-25 gibi ilave performans alabilmektir.