YILMAZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hizmet sektorunden bahsediyoruz. Film sitesi vs degil, ticaret. Isini satarken bir daha ayni sektore girecek misiniz diye soran adama hayir girmeyecem dersen millet gelir sistemi satin alir, 2 ay sonra sen sozunden donup tekrar sektire girip eski musterilerini cekersin, sistem adamin elinde patlar.

Kisa ornek; sana oto tamirci dukkani satiyorum. Her ay 20 tane musterin var bakima vs geliyor fix. 2 ay sonra tekrar oto tamircisi aciyorum ve onlar bana geliyor. Cok etik bence
hocam siz adamı değil sadece işi devralıyorsunuz.
Ayrıca oto tamirci kıyaslaması çok mantıksız olmuş. Ahmet ustayı tanıyan ahmet ustaya gider. Adresi değişse bile 2 ay bekler yine ahmet ustayı bulur. Ahmetin eski dükkanını mehmet aldıysa "kendi müşterilerini" oluşturmaya başlayıp, ahmetten gelen müşterisini kaçırmayacak bir hizmet sunabilmesi gerekir.
Bir sürü şebeke var. Mesela oto yıkama düzeni kurup yazın müşteri patlatan ve kışa kalmadan hazır müşterili yıkamayı devredip hava parasıyla başka dükkan tutan ve bu düzenle win-win devam eden bir sürü insan tanıyorum.
Serbest piyasa. İsterse karşınıza da dükkan açar.
Zaten hali hazırda atıyorum 20 kisiye is yapan firmayı veya bir işi satın almak, size göre büyük bir risk. bunu bu ticarete girerken düşünmelisiniz.