Pazar gecesi itibariyle hem WebmasterWorld hem de BlackHatWorldden gelen sohbetlerden bazıları: - Bugün trafikte %10 ile %15 arasında olumlu bir artış görüyorum. Ancak bu konumu koruyup koruyamayacağımızıı bilmek için henüz çok erken.
- Ne düşüneceğimi ve ne diyeceğimi bilmiyordum. Dün web sitesi trafiği% 88 düştü ve bugün de aynı sorun var. Patronuma ne söylemeliyim?
- Evet, birkaç niş çalışmada büyük gelişme görüyorum!
- Bugün bizim alanımızda sıralamada kesinlikle büyük değişimler görüyorum. Açıklanan Ocak ayı çekirdek güncellemesinin ardından haftada gördüğümden çok daha fazlası. Bizim için karışık bir çanta gibi görünüyor. Bazı yerlerde yukarı, diğer yerlerde aşağı.
- Bu güncellemeyi onaylayabilirim. %10 düşüş de benim tarafımda yaşandı. Sitelerin Ocak ayı çekirdek güncellemesiyle aynı eğilimi sürdüreceğinden eminim.
- Güncelleme şu anda gerçekleşiyor. Pazar sabahı, aynı içeriğe sahip iki sitemde yoğun trafik var.
- Bu sabah 6 müşterimin sayfalarında ciddi düşüş yaşandı. Backlink profilleri tamamen farklı, web siteleri optimize edilmiş durumda. Ne olduğunu tam olarak anlayabilmiş değiliz.
Ayrıca, Google Webmaster Yardım forumlarında da web sitesi sahiplerinden gelen çok sayıda şikayet vardı:
Sorun, Googledan gelen günlük ortalama 4-5 binlik arama trafiğimin aniden günde 600-700 aramaya düşmesi, ve ayrıca, Google tarafından indekslendikten 24 gün sonra kötüye gitmesiydi.
Detaylar:
https://www.aramamotoru.com/subat-20...cellemesi/?amp