blackmamba24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aklımdaki ciddi bir proje için bir domain bulmuş durumdayım .net 'i boşta onu alacagım fakat .com'u cok istiyorum 2006'dan beri yeniliyor domain suan güne baktıgımda -47 de gözüküyor bu domaini alabilirmiyim bir şekilde ? Hızlı davranıp almanın bir yolu varmıdır ?

Ek olarak whoisden baktıgım zaman kişinin bilgileri gizli nasıl ulaşabilirim bu kişiye?
Bilgiler gizli ise o kişiye ulaşamazsın.
Eğer site bir yere park edilmiş ise teklif verebilirsin.
Alan adı ne zaman düşer diye sorarsan bir ara bu konularla inanılmaz derecede ilgiliydim; şöyle söyleyeyim bitiş tarihinden sonra 72 gün daha beklemen gerek. Yani bu hesaba göre 47+72= 119 gün var ) Oda yenilemez ise ama 2006dan beri yenilenen bir domaini neden bıraksın oda var.

Bu düşme tarihini çok net hatırlamıyorum ama 70li bir gün olduğuna eminim. 72 diye aklımda kalmış. 60günden fazla olduğunu kesin biliyorum. Bunu nasıl ölçersin dersen hergün bugün düşecek domainler listesini veren bazı siteler var. Backorder siteleri mesela. Orada domaine whois çekersen nezman bitmiş ve ne zaman düşmüş rahatlıkla hesaplarsın.

Son soruna gelince düşecek bir alan adını backorder ile alabilirsin ama oda herzman garanti değildir.BAckorder siteleri diye araştır zaten dünyaca ünlü en popülerler karşına çıkacaktır.

Son olarak dediğim gibi o alan adı 47 günle bitmiyor minimum o bittikten sonra en az 2 ay geçmesi gerek ve o 2 aydan sonra bi 10 15 gün geçerse ozman düşüyor.

Umarım faydalı olabilmişimdir.