Simbus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar dostlar, yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Haliyle bir çok yanlış yapıyorum, keyif kaçıran cinsten..
Başıma gelen olayı anlatacağım belki benim düştüğüm hataya bu konuyu araştıran arkadaşlar düşmezler.

Yeni siteye backlink almaya nerden başmalıyım, nasıl backlink edinebilirim, kim bana backlink verir ki böyle yeni bir siteye diye düşünürken araştırmaya koyuldum.
Sosyal sinyallerle başlamaya karar verdim. Facebook sosyal sinyal paketi satın aldım, satın aldıktan 4-5 gün sonra hedeflediğim kelimede çok ciddi (100+) sıralama kaybı yaşadım.

Tavsiyem bu tür sosyal sinyal paketi adı altında satılan şeyleri almadan önce 2 defa düşünün.

Bu konu vesilesi ile tavsiyelerinizide almak isterim.
1- Google bu durumda sitemi cezalandırdıysa, bundan kurtulmanın biryolu var mı yoksa yeni bir site açıp oradan mı devam etmeliyim her şeye sıfırdan başlayarak ?
2- Google'nin ceza verip vermediğini sıralamadaki değişimim haricinde anlayabilmemin bir yolu var mı ?
3- Backlink konusunda nasıl bir yol izlemeliyim? Tavsiye ettiğiniz şeyler veya rehber niteliğinde yazılar, forum veya bloglar var mıdır ?
Eğer Google amca size ceza verdiyse size mail atar. Hiç ceza almadım ancak en ufak bir şeyi Google amca size bildiriyorken. Mesela bebekforum da link sorununu bana bildirdi. Ben de çözdüm. Kaldı ki cezayı bildirmeyecek...