hibravez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
projeye göre seçilmeli diye düşünüyorum.

dhdhdhhd.com domain olsa ve genel bilgi içeren blog olsa kimse domaini önemsemez, google'da ilk sırada ne çıkıyorsa onu değerlendirir. Baktı ki aradığı şeyin sadece başlığı var, içeriği çöp.. o zaman geri dönüp 2.sıradakine bakar ve böyle gider.

Elinde cantamodelleri.com varsa canta modelleri dışında bir şey yapamazsın. kullanıcı aradığı çantayı bulursa domaini ezberler, bir öncesinde google amcada aramak yerine artık direk domaine girer tıpkı facebook, twitter gibi. Bu pazarda tutundurma yöntemidir.

Domainler kullanım amacına göre alınmalıdır isterse 24 harf olsun isterse 5 harf, kullanıcıyı (kitleyi) elinde tuttuğun sürece ve yeni kitle elde edebildiğin sürece domainin hiçbir önemi yok.
Başkan buna bire bir katılıyorum.

Panelimde ilgi alanlarıma yönelik 100'den fazla domain var. Kimisi keyword, kimisi jenerik, kimi marka olmaya müsait. Ama bu domainlerin hepsi benim yapmak istediğim ve yetkin olduğum projelere dair. Mesela ben modadan anlamam. Moda işinde para var diye anlamadığım bir sektöre yönelik domain reglemem. Ha domain tüccarıyımdır, o zaman başka tabi. Birinin projesine satarım diye alırım.

karan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Domain önemli değil demişsiniz hocam SEO ve içerik önemli demişsiniz ☺️
Buralariyikiliyorbendenyiliyor.com aç ve ilan sitesi kur bakalım ne.kadar orijinal içerikler girsen de ne bileyim SEO vb yapsanda ilan emlak araba ilanları vb kelimeler.ile çıkmaz 😂
Hocam yıllarca kijiji.com Seri ilan keywordlerinde çıktı yapma kurban olayım intoko subdomaini ile içerik, iç seo, organik dış seo her şeydir. Domain imaj, akılda kalıcılık oluşturur. Marka olmak için domain önemlidir ama seo ya inan eskisi kadar artısı yok.