Selamlar, bu işe girmiş ve sitesini satmış biri olarak deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Piyasadaki iç giyim sitelerinin direkt olarak çalıştığı 3-4 tane tedarikçi var. Bu tedarikçiler:
icgiyimruzgari.com.tr -
mitelove.com -
pamuktenim.com ve bir kaç tane daha tedarikçi var bu şekilde sistina vs ama en iyileri bunlar heralde.
Şöyle ki her sektörde olduğu gibi müşterilerinizin %90'ından fazlası sizden kapıda ödeme ile gönderim isteyecek ama bu tedarikçiler kapıda ödeme ile sipariş çıkmıyorlar. Anca sizin kargo anlaşmanız olursa
mitelove.com ve
pamuktenim.com çıkabiliyor, ancak kapıda ödeme anlaşmasını da kargonun çıkacağı şehir üzerinden yapmanız lazım. Pamuktenim istanbul'da diğeri ise Edirne'de olması lazım. Kapıda ödeme işi maalesef sıkıntılı ve zor bir süreç, firma açmanız vs gerekiyor.
Aynı zamanda sanal pos almak için de yine en azından şahıs şirketi açmanız gerekiyor zira şirket olmadan hizmet veren iyzico ve shopier tarzı siteler bu sektör için ya da dropshipping için hizmet vermiyorlar. PayTR kullanmanız gerekiyor, onun için de şirket açmanız gerekiyor.
Ve reklam konusunda da Ads ile reklam vermek yine neyse ama kullanacağınız ürün/model görsellerinden ötürü facebook ve instagramda reklam vermek zor yine, cloaker ile vs anca verebilirsiniz.
Onun dışında rekabet inanılmaz yüksek, şöyle ki aynı ürünleri sizinle aynı fiyattan çook fazla internet sitesi, instagram hesabı satıyor. Yetmediği gibi pazar yerlerinde de satılıyor. Yani reklam bütçenizin çok yüksek olması gerekiyor ki öne çıkabilesiniz, SEO ile öne çıkmak ise çoook zor ve çook daha maliyetli.
Öne çıkan yönleri ise kar marjının diğer sektörlere göre çok daha yüksek olması ve iade probleminin olmaması.
Ben bu işe girdim, ilgilenemedim ve beceremedim. Siteyi R10 üzerinden sattım.
Yine de girmek isteyenlere, imzamdaki konu üzerinden yardımcı olabilirim

Bol şans.