Öncelikle forumda bununla ilgili ilk konuyu kim açtı bilmiyorum ama saçma sapan instagram sayfalarında gördükleri şeylerle forumu birbirine kattılar.
Manyetik alan nedir diye soracak olan yoktur diye düşünerek olayın o kısmını es geçiyorum. Evet, son günlerde böyle haberler çıktığı doğru, -kendimi Tarkan gibi hissettim,- neyse. Doğrudur, manyetik alanda bir kıpraşma var. Ama canım arkadaşlarım, bu ilk sefer mi de böyle heyecanlanıyorsunuz? Tamam bizim yaşımızdaki insanlar için ilk olabilir ama bu doğal bir şey, en sonuncusu 750.000 yıl önce olmuş hatta. Fakat manyetik alan kayması, ya da değişmesi diyelim, öyle iki günde olacak bir şey değildir. Yüzlerce yıl gerek bunun için. Peki eğer sizin ve komplocu manyakların düşündüğü gibi iki günde manyetik alan değişse ne olur biliyor musunuz? Dünya intihar eder, tersine bile dönmeye başlayabilir. Göçmen hayvanlar yönünü şaşar, okyanuslar karayı tıpkı bir örtü gibi örter, yüzlerce kilometrelik hıza sahip korkunç fırtınalar yaşanır ve savunmasız kalırız. Kibarcası bu, kabacasını söylemeye yetkim el vermiyor. Tatlı canınızı sıkmayın. Dünya kendini yeniliyor ama bu yenilenme yüzlerce yıla yayılacak, yavaş yavaş gerçekleşecek. Daha buradayız, yaşayacak güzel günlerimiz, gezilecek bir dünya var!
Alıntı:
Tıkla
Ayrıca basit araştırmalarla bununla ilgili çok bilgi bulabilirsiniz.