StabilBey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam

Hocam yorumunuz için teşekkür ederim başka türlü yapamaz mıyız bunu? eklentiyi python ile yapmamız gerekiyor
Hocam şimdiye kadar hiç denemediğim bir çılgınlık bu. Python çok severim hatta wordpress keşke default olarak python kullandığı bir sürümü sunsa.
Hani kesin şu olur, bu olur asla diyemem; buradaki kimse diyemez. Ama şöyle bir örnek vereyim, atıyorum themeforest ile olan tecrübelerimde şöyle durumlar yaşadım.

2 string wordpress'den geliyor.
1)
$ev = home_url();
2)
$comment_id = $commentID;

$comment = get_comment( $comment_id );

$comment_yazar_id = intval($comment -> user_id);

$yazar_adi = get_user_by('id',$comment_yazar_id);
$yazar_adi = $yazar_adi->user_nicename;



url olarak çağırılan string

$yazar_url = $ev . "/yazar" . $yazar_adi
<a href="<?php echo $yazar_url; ?>".....>
buradaki $yazar_url'yi neden esc_url() betiği ile çağırmadığım soruluyor ve bu sebeple temaya soft rejection atılıyor. Skalayı bu seviyede sıkı tutuyorlar. Aslında dönüp bakınca gelen tün stringler wordpress'in kendi güvenli wpdb->prepare kullanan ve içi null olamayacak fonksiyonlarından dönüyor. Yani bu url'nin manipüle edilmesi için bir yol yok. Ama yine de oraya bir esc_url() istiyorlar yoksa temayı yayınlayamazsın diyorlar.

Keza wpdb->prepare sorgusu çevirmek bazen yorucu geliyor ve sorgu içindeki değerlerin hepsi integer. E ben buradaki stringleri intval() ile sorguya geçersem yine bir sql injection imkanı yok (eğer ki stringlerin 0 olması bir problem doğurmuyorsa). Ama ona da red basıyorlar.

Size neler yaşatırlar bilemiyorum.