Bu konunun sebebi başka sitelerde başka konularda dile getirildi. Ben de kendi fikrimi söyleyeyim.
Öncelikle kıza bakıp temiz iyi güzel demek biz erkeklerin en çok yanıldığı noktalardan biri. Görüp de melek zannettiğimiz kızlar öküz bulup çatır çatır vurduruyor arabasını. hayatta illaki bunun çok örneğine denk geliriz gerçek bu.
İkinci olarak, kadın erkek ayrımı yapmaksınzın insanların çoğu ahlaki ve kültürel olarak daha ilkel bi kafada olmayı daha ilkel yaşamayı tercih ediyor. Bunun sonucu da tv programalarında çıkan binbir türlü ucube olay oluyor. Gerçek hayat bazen tvden bile pis ve karışıktır.
Üçüncü olarak da kadınlar erkekte güç ararlar. Bir kadın her açıdan erkeğin kendisinden üstün olmasını ister. kendisinden zayıf gördüğünü çoluk çocuk diye küçümser. Bu güç fiziksel güç olur, para olur, yakışıklılık olur, vs...
Dördüncü olarak, tarih boyunca insanların çoğu hep olumsuz yönde eğilim göstermiştir. Peygamberler hep bozulan toplumlara gidip hakkı tebliğ eder. Halkın çoğu hep peygamberi aşağılar, ezmeye bakar. Bu binlerce yıldır değişmeyen bir döngü. Bu yüzden şu anki hayatı da iyi zannetmemiz bir hata. Toplumumuzdaki kültürel ve ahlaki çöküş ciddi bir seviyede.
Herkes halinden memnun olduğu için, herkes çıkarcı fırsatçı ve uyanık olduğu için vahşi ve ilkel bir zombi sürüsü içinde yaşıyoruz.
Biz erkeklerin hatası kızın güzelliğine bakıp ona göre hayal kurmamız. Çirkin fakat son derece ahlaklı bir kıza kaç erkek ilgi gösterir ki? Bu yüzden kadınları eleştirirken biraz da kendimize bakmamız gerekir.
Asıl önemli olan kendimizi doğru tanımamız, sonra eş olarak seçeceğimiz kişiyi tanımamız, kendimize uygun ise seçmemiz. İnsanlar bunu yapmadığı için evliliklerin BENCE %90ı kötü.
Ben de uzunca bir zaman hem erkek hem de kadın çevresinde küçümsenen birisiydim. hayatın tokadını yiye yiye insanları tanıdım. Artık hiç kimse ve hiçbir şey umurumda değil. Olumsuz karşılamıyorum. Çünkü şu bir gerçek, herkesin bir ruh ikiz mutlaka vardır ve o uzakta değildir. O yüzden makul yaşayıp doğru kişiyi bulmalıyız.
Bu çizginin dışına çıktığımızda hep hüsran hep olumsuzluk.