Hocam öncelikle geçmiş olsun. Durumunuza üzüldüm.
Ben de evliyim ve 1 kızım var. Yaşadığınız durumların bir çoğunu inanın ben de yaşadım. Ailemin maddi durumu oldukça iyi fakat bugüne kadar şahsi olarak yaşadığım hiçbir sıkıntıyı ne aileme, ne eşime ne de bir başkasına yansıtmadım. Hatta yaşadığım bir çok sıkıntıdan hâlâ haberleri bile yoktur. Her zaman onlara karşı mutlu görünmeye çalıştım. Hep sıkıntılarla kendim savaşarak bir çözüme kavuşturmaya çalıştım. 1 lira bile borcum olsa sinir ve stresten mideme ağrılar girerdi. Ne zaman ki kendimi saldım, kafaya takmamaya başladım o zaman rahatladım.
Müşterilerden gelmeyen ödemelerden dolayı kart borçlarımı, kredilerimi ödeyemez duruma geldiğimde bankaların bana verdiğim ek paraları kullandım. Bu durum ne kadar zorluk yaşarsam yaşıyım yapmayacağım bir şey olmasına rağmen bunu yaptım. Sonrasında kafamda müthiş bir rahatlık oldu. 1 tl eksiye düşmesine dayanamayan ben bu konularda aşırı rahatlamış bir duruma geldim.
Moral ve motivasyonum yerine geldikten sonra sakin kafa ve mantıklı düşüncelerle kendimi işe odakladım ve beni başarıya götürecek ne varsa yaptım.
Şuan ki durumum; 5 ay içerisinde ofisimi toparladım, 2 kişilik ofisimi 10 kişilik ekibi olan bir ofise çevirdim. Allah'a şükür şu an her şey yolunda devam ediyor.
Size nacizane önerim şudur, asla ve asla strese girmeden, psikolojinizi bozmadan ve moralinizi yitirmeden çabalamaya devam edin. Allah bağışlasın küçük bir kızınız var. Her akşam kızınıza sarılın emin olun tüm sıkıntılarınızı dertlerinizi unutacaksınız ve rızkınızı kızınız için isteyin. Emin olun moralinizi yüksek tutarsanız her şeyin zamanla yola gireceğini göreceksiniz.
İş anlamında tavsiyeler vermem gerekirse de, r10 ve bionluk gibi platformlarda ufak çaplı işler alarak en azından masraflarınızı çıkartırsınız.
Harici olarak web sitesi, yazılım, wordpress gibi alanlarda işler yapıyorsanız ofisteki yoğunluğa bağlı olmak koşuluyla ben de size ek işler vererek destek olmaya çalışırım.
Sevgiler.
Zaman ayirip cevap verdiğiniz icin cok tesekkur ederim.Bende sizin gibi yapiyorum su an ne ailem nede esim skntilarmi bilmiyor. Onlara yansitmiyorum. Sanirim stresden bazli benimde migdem yaniyor surekli ve sol kolumda uyusma var. Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Burdaki herkesin tavsiyeleriyle daha iyiyim su anda. Daha farkli cozumlere ulastim. Kendimce yeni seyler yapmaya basladim. Umarim bu skntilardan kurtulacagim.