JamBoree adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ara benden bir iki yaş büyük bir aile dostu ablamız beni aradı (Yaptığım işi biliyor) Google'dan kek tarifine uyarak kek yapmış ama çok kötü olmuş. Diyor ki bana "Bu kekin yapılışını sen mi yazdın Berkay hiç olmadı bu kek " İşin esprisi bir yana son nereye gidiyor Google, Youtube, İnstagram gibi platformlarda merak ediyorum. Şöyle bir şey var halen eski nesil deli gibi üretim yaptığı için sektöre para giriyor. Fakat şuan onlarca çocuk youtuber, blogger, influencer 15 20 sene sonra şimdi ki küçük kuşak tamamen hayatlarını buradan kazanmaya çalışırsa dalga geçilen hor görülen emekçi çöpçüler olmazsa çöpleri kim alacak ? Deri ceket reklamı alıyorlar ama deri ceketi kim üretecek? bir komplo teorisi gibi oldu ama kafamda ilginç sorular.
o kafandaki Deli sorular bana daha önce gelmişti hocam. mesela yıl 2007 2008 internet 'ten Tr gg siteleri yapıp satıyorum. popülerlik var güzel para kazanıyorum. bir gün dedim ki yahu bu internette okadar güzel para var ya bir gün herkes buradan para kazanmaya başlar ise gerçek hayatta üretim durursa ne olacak sonumuz. yıllar geçti her sektorden adam tanıdım. çöpçü abimiz de halinden gayet memnun köşker abimizde halinden gayert memnun. alın yazısı gibi bişey bence hocam. insan doğdugunda ne iş yapacağı belli gibi. sen blogersin devam et. sen terzisin devam et gibi.. )