Daha önceden konuştuğumuz gibi kesin bir kötü son olmak zorunda değil. Fakat insan kontrolünde olmayacağı kanımca kesin sonuçta insanları kısıtlarsanız eninde sonunda isyan eder. Ayrıca dikkat etmemiz gereken diğer bir konu yapay zekaların işçi ve beyaz yakanın yerini alması. Güç isteyen işleri yapay zeka robotları (
https://openai.com/blog/robots-that-learn/), akıl isteyen işleri ise yapay zeka yazılımları devralıyor. Dünya sonu gibi bir tehdit olmasa bile çoğu alanda insanı kısıtladığı kesin.
Evet bu konuda kesinlikle çok ama çok haklısınız, şimdiden bile işçi grubunun işsizlik oranını artıran bir hal almaya başladı yapay zekalarin ve robotların kullanimi. Beyaz yakanın yerini de yavaş yavaş almaya başladı ama beyaz yaka grubu için daha fazla bütçeler daha fazla çalışma yapılması gerekiyor diye düşünüyorum ancak yakın gelecekte beyaz yakalı grubun yerini de tamamen dolduracak potansiyele ulasacak elbette bu kesinlikle doğru bir öngörü şimdiden olmaya da basladi.
Henüz programlama konusunda da yapay zeka konusunda da pek bir şey bilmeden büyük sözler ediyorsun. Bundan 100 sene önce insanların hayal edemediği şeyleri yaşıyorsun. Ve bundan 100 sene sonrası için öngörünü php ile hazırladığı 3 satırlık login formu üzerinden yapıyorsun. Tebrikler )))
Yanlış anlaşılmak istemem asla, ben biraz alaycı bir tavırla bu işi gerçekten öğrenip büyüklerimin ve bu konuda ilgili insanların fikirlerini görüşlerini işin ciddiyetini öğrenmek ve sohbet etmek için bu konuyu açtım . Evet bu işin içinde değilim ve teknolojinin devasa bir hızda ilerlediğini de görebiliyorum farkedebiliyorum. Sadece kullandığım dilden yorum yapmak istedim ufak bir ornekle yola çıktım 😊 boyle bir yorum yerine keşke bilginiz varsa aydınlatıcı bilgiler verseniz benim gibi bilmeyenler de bir şeyler öğrense
@mendaxyazilim; hocamız bu işi profesyonel olarak yapıyor ancak sert bir tavır takinmadan gayet açıkladı örnekler ve görüntüler attı bu şekilde yapıcı olmak daha iyi olur diye düşünüyorum 😊 yorumunuz için teşekkürler