Merhaba arkadaşlar,
Ben Özel Eğitim Öğretmeniyim haliyle de bir özel öğrencim var, ailesinin durumu pek iyi değil.
Yardımlar bir yere kadar işe yarar ve bu gün var yarın yok.
Bende bu konuda kafa yorup, bir iki fikirle yola çıktım, sizdende fikir almak isterim.

Öğrencimin annesi bilgili ve ilgili bir kadın ama aile baskısı sebebiyle akraba evliliği yapmış.
Eşi çalışmasına kesinlike izin vermiyor, sadece çocuğa baksın istiyor.
Eşi ise bir zincir markette kasap,ek iş de yapmaya çalışıyor.

Çocuklarına düşkünler, ilgililer, her çareyi deniyorlar ama özel bir çocuğun ihtiyaçlarına para yetirmek pek mümkün değil, hele ki onların şartları altında.
Bu para yetersizliğide ailevi sorunlara sebep oluyor, hiç olmasa iki tarafta yıpranıyor.

Benim aklıma gelen çözüm ise bu anneyi ve bir evladı daha var, onu bir şekilde evden iş hayatına sevk etmek.
Eşini de ikna ederim, sıkıntı çıkartmaz.

1. Makale yazarlığı yaptırmak.
2. Site açıp sattırmak. (Belli bir kalitede çok hiti olmasa dahi, Adsense'li .com ya da .net domainlerle vs.)

Evden yapılabilecek başka işlerde var elbet t*tün sardırma ya da kutu yapımı veya elektrik prizi montajı vs.
Lakin çok vakit ve az para. Anne ve diğer çocuklarından birisini bir şekilde bu işlere adapte etmem lazım.

Dediğim gibi bu konuda fikir alış verişi yapmak istiyorum, sizce başka ne olabilir ya da bu saydıklarımı yaptırsam piyasada iş alabilir mi?
Piyasa çok zorlar diye korkuyor bazen ama dediğim gibi anne bilgili biri.

*Makale yazarlığı için forumdanda bir iki kişiye özel mesaj attım, hani size deneme amaçlı gönderim yapalım para da istemiyoruz sadece referans olun diye ama geri dönüş olmadı.
Piyasaya nasıl girebilir bilmiyorum.