Ben şuna inanırım : Negatif düşünce, negatif elektriği getirir. Beraberinde hayat negatif geçer.
Öncelikle bu gibi düşüncelerden kendini arındırman gerekiyor. Önce kendini karşına al ve onunla sanki yabancı gibi biriymişsin gibi konuş. Ne yapabilirsin? Asıl soru bu.
Sen kendi durumunu çok kötü sanıyorsun ama emin ol değil. Daha kötü durumda olanlar da var. Bunu aklından asla çıkarma.
Kendinle konuştuktan sonra, yapamadıklarını değil, yapabileceklerini düşündüğünü fark edeceksin. Bunların keşfini yaptıktan sonra ise, iş kendiliğinden gelecek zaten. Aslında kendiliğinden gelmeyecek, sen bilinçli bir şekilde pazara saldıracaksın.
Bir arkadaş, yazılım öğren demiş. Doğru demiş ancak kısmen katılıyorum. İçinde bulunduğun durum sana acil çözüm gerektiriyor. Bu yüzden mevcutla idare etmeli ancak idare ederken de yazılım'ı öğrenmelisin. Günde kendine belirli bir oranda zaman ayır ve yazılım ile ilgili eğitim al.
Umutsuzluğa kapılma. Bakmakla yükümlü olduğun bir ailen var. Taşı sıksan suyunu çıkarırsın. Bunu başarabileceğine önce kendin inanmalısın.