fatii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sayfa görüntülenmesi dediğiniz adsense üzerinden mi görüntülenme kaybı yoksa google analitik üzerinden mi?

Eğer adsense ise adsense bazen geç açılıyor veya reklam engelleyici kullanılıyor ki birinci durumda eğer eğer geç açılıyorsa sitenin hızımı kontrol etmeniz gerek. Çünkü site yavaşsa zaten kullanıcılar hemen çıkıyor ve hemen çıkma oranı çok yüksek oluyor.

Eğer google analitik ise hemen çıkma oranıda yüksektir. Eğer daha önce hemen çıkma oranı yüksek değil ve şuan yüksek ise siteniz hız değerlerine baktırIn çünkü Site hızı kötüyse hemen çıkma oranı çok yüksek oluyor. Ve sayfa görüntülemede doğal olarak düşüyor
Google analytics sayfa görüntülenmeden bahsediyorum.
İlginç olan şu aslında çok ufak bir örnek vereyim.

03/02/2020 dahil ve ondan önceki tarihler ile 05/02/2020( sunucu değişikliği ) ve sonrası tarihler arasında ki tek fark sayfa görüntülenme sayısı.
Hit aynı, hemen çıkma oranı aynı, site hızı hemen hemen çok yakın. O kadar çok kontrol sağladım ki tek fark sayfa görüntülenme sayısı
Tam %60-%70 oranında düşüş var.
Evet biraz kafa karıştırıcı bu durum fakat sunucu ve lokasyon değişikliklerin bu duruma etkisini gerçekten merak ettim