İnsanlık yeryüzünde var olduğu günden bugüne kadar her zaman her şeye gücü yeten bir yaratıcı inanışında olmuştur. Coğrafyalara ve zamana göre güneşte olabilir bu inekte.. Ya da biz Müslüman insanların inandığı gibi somut görülebilir bir varlığı da olmayabilir. Ancak inancın sömürülmesi ve bir yönetim aracı olarak kullanılması şüphesiz her inanışın tek ortak noktasıdır. İlk emri OKU olan kitabını hayatı boyunca bir kere bile okuma gereği hissetmeyen toplumlar sömürülmeye mahkumdur. Deprem oldu insanlar hayatlarını, ailelerini, sevdiklerini, evlerini, yaşamlarını, düzenlerini kaybetti elbete bir sakinleştirici gerekli..

Aksi durumda insanlar hesap sormaya başlar ve bu durum daha da neleri tetikler bilinmez. Diğer taraftan özellikle son yıllarda hızla yükselen klavye delikanlılığının da etkisi bence hafife alınmamalı. Ama bakmayın siz kendilerine dokunmadığı için yazmak kolay.. Onların canına bir dokunsun görün neler oluyor. Bugün için gündem deprem ama bu hemen her konu için de geçerli..

Diğer taraftan örneğin televizyonda sigara dumanını mozaikleyip aklı sıra toplumu koruduğunu düşünen zihniyetlerin kimin kimi dürttüğü belli olmayan birbirinden ahlaksız tv dizilerine dokunmayarak yozlaşmanın en büyük parçalarından birine geçit verdiğini kimse görmez.. Görse de ellemez..

Ben Elhamdülillah Müslümanım ama Allah bana beyin vermiş akıl vermiş fikir vermiş. Öyle her şeyi dine bağlayarak kimse bir şey elde edemez.

Otobanın ortasına yatıp üstünden tır geçince KADER demekten farkı yoktur bunun..

Kısacası Eğitim Şart Ama eğitimden kastım diploma değil diğer türlü diyorum..