ok35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hemen bunu da örneklendiriyorum.

site:domain.com

bu şekilde ana domain çıkmıyor.

Ama sitemin title arabalar google'da arabalar diye arama yaptığım zaman 2. sırada ana domainim çıkıyor bu bana saldıran kansız ilk sıraya gelmiş. Benim sitem 8 yıldır var bu gereksiz 2 yılda spam içerikle böyle geçti beni kafayı yiyeceğim. Yani google'da hiç çıkmıyor degilim site: seklinde arayınca çıkmıyor yanlış hatırlamıyorsam bir kere daha böyle olmuştu içerik girdikçe güncellenip düzelmişti. Disavow aracını aktif kullanıyorum sürekli takipteyim. Bu kişiye bir yaptırım uygulamanın bir yolu olsaydı keşke..
Hocam bu sizin yaşadığınız durumla ilgili yapılacak bilecek işlemler silsilesi günümüz şartlarında belli; Disawow tools üzerinde link reddetme yapmanız gereken ilk işlem. Moz ve ahrefs ikilisi ile yatıp kalkmanız lazım. Bu ikilinin sitelere verilen linklere yönelik veritabanı güncellemesi search console'dan çok daha hızlı ilerliyor (istisnalar dışında). Bu sebeple bu iki aracı kullanarak linklerinizi yakından takip etmeli ve disawow tools a sürekli bildirmelisiniz.

bunu yaparken sizinde belirttiğiniz şekilde # bölümünden sonra " ilgili websitesinden siteme link gönderimi konusunda bilgi sahibi değilim. Bilgim olmadan siteme link gönderimi yapılmaktadır ilgili linki gönderen ip den siteme link çıkışını önlemek istiyorum.
yazabilirsiniz. Google link reddetme üzerinde malesef ip üzerinden bir engelleme yaptırmak yada sildirme mümkün değil ancak böyle bir açıklama yapmanız faydalı olacaktır.

Direk domain: siteadresi./com şeklinde bir reddetme yapmanız çok daha faydalı olacaktır. (ilgili teknik ile hem subdomain hemde full domain reddetme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz, uzun vadede ilgili linklerden gelecek linkleride reddetmiş olacağınızdan rakibinizin elinide daraltmış olursunuz)

İkinci olay eğer ilgili sitede içerik kopyalaması vs yapıyor ise ilgili içerikler ile birlikte Google'a spam şikayetlerinde bulunun ve gerekirse dmca desteğini kullanmayı düşünün. Spam şikayetini yapmadan önce sitenize gelen linkleri reddetmeyi unutmayın.

Umarız google uzun vadede bu tarz işlemlerin önüne geçecek bir yöntem bulacaktır ancak şu bir gerçek hala display:none uygulanarak koyulan linkler bile sıralamada etkili olurken bu tarz bir çalışmanın engellenmesi ne zaman gerçekleşir orası ciddi bir muamma.