Kimse de demiyor dilin yok, seni neden dış ticaretci diye alacaklar? Dil öğrenene kadar min 6-7 ay geçecek o da ogrenebilecegin muamma, adamların ne işine yarayacaksin ki? Sana neden sponsor olup bir sürü masraf yapacaklar? Oradan birini bulmak yerine?
İnş. doğrudur ancak sen yine de böbreklerden olup gelme, dikkat et veya en son 500 Euro gönder işlemleri başlatalım demesinler.
Geçen yaz şirket sahibi geldi Türkiye'ye abimin müşterisi olur kendisi. O sayede bir tanışıklılığımız var. Ben dil konusunda sıfır değil biliyorum fakat dış ticaret bilgisi kadar değil ticari dil olarak pek yok. Adamların işine yarayacak olup olmamam bana iş veren detayları yazınca daha net belli olacak.
Hayatımda gördüğüm en mantıksız şeylerden biri, dil öğrenmek için markette çalışmak istemeniz olabilir

Adamlar sizi işe alacaklar, yatırım yapıyorlar ve beklentileri de ürünlerini pazarlamanız. Markette çalışıp vakit öldürmek yerine zamanınızı iş geliştirmeye harcamanız onların beklentisi olacaktır. Dolayısıyla böyle bir teklifte bulunmamanızı öneririm onlarda olumsuz bir bakış açısı oluşmaması adına.
1.5 K Malta'da iyi bir maaştır, bu konuda tecrübesiz ve dil seviyeniz yetersiz olduğu için onların düşündükleri maaş tutarı tahminimce daha düşüktür. Üzerine ise büyük ihtimalle prim verirler. Ki yapacağınız iş gereği Malta'da bulunmanızın da çok mantığı yok aslında. Ben olsam Malta'da bulunma sürecini kısa süreli (6 ay gibi) olarak belirler, bu süreyi de işi, ürünü ve şirket kültürünü öğrenmeniz, ayrıca dilinizi geliştirmeniz için tanımlardım. Sonrasında ise sizi Türkiye'ye geri gönderir, işleri Türkiye'den takip etmeniz üzerine bir plan yapardım. Böylece her iki taraf adına daha düşük bir maliyet söz konusu olur. Bu plan da kötü bir alternatif değil, dolaysıyla yapacağınız görüşmelerde aklınızda bulunmasını öneririm.
Dil sorunumu zaten kendisine söylemiştim. Bu yüzden bilgisi var. Benim amacım Türkiye'den çıkmak. Adı üstünde hayalim yurt dışına gitmek orada yaşamak.
@Denizli_5M; Hocam selamalar, Detayları yazdı iş veren;
Vacancy Job Wage is 1200 euros Gross in your hand it will remain around 1050 euros net since their are Tax that you need to pay and social security . You will have Health insurance included . Rent for accommodation is 450euros the minimum I find for you .. It means that it will remain 600 euros in Hand ..
The company is going to give you olso a comission based on the Trade that you will be responsible between the two countries Turkey and Malta..
Türkçesi 600 euro kalıyor bana kirayı da çıkınca?