mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bİlgiler için çoook teşekkür ederim.

Açıkçası bu hafta içi işveren bana kira ve diğer detayları yazacak. Şirket olarak seni kabul ettik dedi. Seni Türkiye ve diğer ülkere dış ticaretçi olarak düşünüyoruz dedi. Bu süreçte ben ilk başta kira olarak bana 1 2 ay birisinin yanında kalmamı teklif edeceğim ki en azından bir göreyim ilk olarak alışayayım diye. Dil konusunda şirketten de dil okullarından ziyade bana bir şekilde faklı bir yerde dili geliştirmem için market v.s oralarda iş ayarlamasını isteyeceğim. Sattığı ürün makarna sosları bu yüzden Malta da bir çok markette ürünleri ve bağlantıları var. Ayrıca fabrikanın üretim yeri adresi olarak; QRM Malta, geçiyor nette araştırdığımda kiralar evlerde 700 den başladığını gördüm.
Ek olarak bir dış ticaretçi maaşları nedir orada hiç bir bilgim yok. Kaldı ki ben, daha dış ticaret yapabilecek kadar dil bilmiyorum. Bu yüzden maaş olarak 1.5k ideal gördüm ama kendilerine soracağım yarın bi gün yazdığında.

Peki orada beni zorlayacak şey ne olur sizce? Alışabilir miyim? Daha önce hiç yurt dışı deneyimim olmadı. Bana orada ilk olarak geçici çalışma izni vericeklerdir tahminim. Gittiğimde hayatımı tamamen orada devam ettirmeyi düşünüyorum bu ne derece mantıklı ve zor mu olur? Türkiye'de maalesef umduğumu bulamıyorum.
Hayatımda gördüğüm en mantıksız şeylerden biri, dil öğrenmek için markette çalışmak istemeniz olabilir Adamlar sizi işe alacaklar, yatırım yapıyorlar ve beklentileri de ürünlerini pazarlamanız. Markette çalışıp vakit öldürmek yerine zamanınızı iş geliştirmeye harcamanız onların beklentisi olacaktır. Dolayısıyla böyle bir teklifte bulunmamanızı öneririm onlarda olumsuz bir bakış açısı oluşmaması adına.

1.5 K€ Malta'da iyi bir maaştır, bu konuda tecrübesiz ve dil seviyeniz yetersiz olduğu için onların düşündükleri maaş tutarı tahminimce daha düşüktür. Üzerine ise büyük ihtimalle prim verirler. Ki yapacağınız iş gereği Malta'da bulunmanızın da çok mantığı yok aslında. Ben olsam Malta'da bulunma sürecini kısa süreli (6 ay gibi) olarak belirler, bu süreyi de işi, ürünü ve şirket kültürünü öğrenmeniz, ayrıca dilinizi geliştirmeniz için tanımlardım. Sonrasında ise sizi Türkiye'ye geri gönderir, işleri Türkiye'den takip etmeniz üzerine bir plan yapardım. Böylece her iki taraf adına daha düşük bir maliyet söz konusu olur. Bu plan da kötü bir alternatif değil, dolaysıyla yapacağınız görüşmelerde aklınızda bulunmasını öneririm.