Evime hırsız girmesinden sonra son birkaç aydır güvenlik sistemlerini araştırıp duruyorum.. Pronet, Kale Güvenlik başta olmak üzere birçok güvenlik firmasından hem kiralama hem satın alım yapma üzerine fiyat teklifleri aldım.. Satın alırsam cebimden bir kere para çıkıyor ama mobil bildirimler yada uzaktan kontrol gibi şeyler bu hizmete dahil değil çünkü onun için ayrıca santral hizmeti de alman gerekiyor yani artı bir ücret demek. En makul seçenek satın alındığı zaman yaklaşık 2 - 2,5K TL.. Satın almaz hizmet alırsan yine ayda 300 'den başlayıp yukarı doğru çıkan bedeller ödemek gerekiyor. Üstelik kurulum içinde ayrıca 300-500 tl gidiyor. Ayrıca kredi kartı kullanmıyorsan abone olamıyorsun gibi saçmalıklar da var. İşin daha da saçmaladığı yer 2 yıl taahhüt veriyorsun ve süre sonunda o aletler yine senin olmuyor gelip alıyorlar aboneliğini bitirirsen.. Anlayacağınız herhangi bir güvenlik firmasının sunduğu çözümler pekte ekonomik ve mantıklı değil.
O yüzden biraz önce Trendyol'dan 399 TL'ye Xiaomi Mi Smart Home Akıllı Ev Güvenlik Sistemi - Global Versiyon satın aldım. Açıkçası bu kitin TR sunucusu olmadığı için yaşanan problemler olduğunu duymuştum ancak yaptığım araştırmalar artık öyle bir sorunun da kalmadığını gösterdi. Ayrıca bu kiti tercih etmemin diğer bir nedeni ise çok şık ve kullanışlı olması.. Tamamen bana ait bir ekosistem oluşturabiliyorum ve dileğim tüm eklentileri de zamanla yapabilirim kapıların kilitlerini bile sisteme bağlama şansım var dilersem. Evde 2 tane kediciğimiz var ve sistemin hareket sensörleri insanla hayranı da ayırt edebiliyor. Tüm bunların dışında dilersem Google Home veya Alexa'ya da sorunsuz bağlayıp tamamen akıllı bir sisteme geçebilirim ki geleceğe dair planımda aslında bu. Mali olarak her iki sistemi kurduğunda bile en ucuz güvenlik sisteminden daha ekonomik oluyor.
Şimdi sıra geldi kargo beklemeye hayatta en gıcık olduğum şey
Hocam aynı cihazı birkaçgün önce bende aldım ama siz 2 katı ücret ödemişsiniz. Bence siparişi iptal edip biraz fiyat araştırın.
Sizin söylediğiniz cihazla benim cihazım aynı mijia yazdığına bakmayın. Benim izlenimlerim:
-Hareket sensörü harika
-Gece görüşü harika
-Bebek kamerası & telsizi olarak kullanmak için aldım
-İnternet hızınız(upload) düşükse önerilmez
-Wifi alıcısı çok kuvvetli 200metrekare bir evde en uzak 2 noktadan 4 duvar geçiyor ve sinyal seviyesi %49 gösteriyor.
-Aynı anda birçok kişi izleyebiliyor kontrol edebiliyor.
- Bildirim özelliği var ancak ingilizce bildirim geliyor her 3dk da bir(en erken bu kadar ayarlanabliyor) hareket sensörü tarama yapıyor.
Bende de çocuk için var bundan, önceki modemde çalışıyordu şimdi wifi 2.4 / wifi 5.0 var modemde, bağlanmıyor, algılamıyor interneti.