Zerura adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
madem doları 5,98 olarak gösteriyorlar 9 tl olarak göstermiyorlar indirsinler 3e kadar neden 6ya sabitlesin
Bir ben mi ayar oluyorum şu adama?

Youtube öyle bir şakıyor ki anlatamam. Gören de dolar hafta başı 10 lira olacak sanır. Gerçi demiyor mu onu da diyor ama utanma yok ki. Dolar 1 lira bile artmıyor çıkıp özür bile demiyor.

Dikkat ediyorum bir de nasıl neşeli neşeli anlatıyor. Bir insan kötü bir haber verirken biraz üzülür hüzünlenir. Böyle zihniyetler hükümet kaybetsin de ne olursa olsun modunda aciz zihniyetler. Ahmaklar bilmiyor ki kriz sadece kendilerini vuracak. Herkesin maaşı var, atı var arabası var. Olan sana bana olur. Ama kafa basmıyor. Başımızdan gitsin de aç kalalım modundalar. İnşallah şimdiden kalırsınız. Bu arada hükümeti savunmaya çalışmıyorum ama böyle saçma sapan ekonomistçilik oynayanlara da ayar oluyorum. Bir de bunun tonton dede versiyonu var onu atlamayalım. Kah kah kah, kih koh koh. Bir bitmediler.

cleiner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faiz sistemi bu şekilde işliyor. Eğer faiz dünyadan tamamen silinirse enflasyon büyük ölçüde biter.

Bir mamülün faiz geçmişini başından sonuna kadar araştırdığımızda yüzlerce kez faiz gördüğünü görebilirsiniz.
Fabrika arsası alınacak kredi= faiz
fabrike kurulacak kredi = faiz
hammadde alınacak kredi =faiz
hammaddeyi tarlaya eken onlarca kredi çekiyor.
ürünü tezgaha koyan onlarca kredi çekiyor.
uzar gider........
ürünü satın alan alabilmek için kredi çekiyor derken bu faiz ürünün fiyatına yansıyor ve ürün değerleniyor para değersizleşiyor.
Faizi devlet alamadığı borca da kesmeyecek. Yoksa bitirilemez.