Merhaba,
Öncelikle hayırlı olsun. Malta konusunda biraz bilgi vereyim istedim.
500 'ya bir daire kiralamanız imkansıza yakın, ancak oda kiralayabilirsiniz. Merkezi konumlarda 1+1 daire için 800-900 civarında bütçe ayırmanız gerekir. Ama merkezde konaklamak yerine biraz iç kesimlerde konaklama daha mantıklı, ki araç alırsınız zaten. Normal şartlarda da araç, özellikle yazın sıcağında markete gitmek için bile oldukça gerekli. (Not: 1500 alıp 900 kiraya ödediğiniz kalan 600 ile rahat şekilde geçinebilirsiniz. Sosyal hayat bakımından Malta oldukça ucuzdur. Örneğin benzin en son 1.35 /litre idi, McDonals'ta ise 1 adet hamburger 1 . Konaklama ve sigara dışında hemen her şey ekonomik diyebilirim, tabii bazı konularda yolunu yordamını bilmek lazım.)
Brüt-net maaş hesabını internetteki bazı sitelerden yapabilirsiniz. Malta salary calculator şeklinde aratmanız yeterli.
Dil eğitimi konusunda ise, şayet konaklamanız olacak ise eğitim bütçesi sizi zorlamayacaktır. Örneğin 6 ay süreli eğitim için 1800 - 4500 aralığında bütçeler değişiyor. Ancak bu konuyu diğer detaylar netleştikten sonra araştırmanız daha uygun olur.
Malta'ya ilişkin merak ettikleriniz var ise sorabilirsiniz.
Bİlgiler için çoook teşekkür ederim.
Açıkçası bu hafta içi işveren bana kira ve diğer detayları yazacak. Şirket olarak seni kabul ettik dedi. Seni Türkiye ve diğer ülkere dış ticaretçi olarak düşünüyoruz dedi. Bu süreçte ben ilk başta kira olarak bana 1 2 ay birisinin yanında kalmamı teklif edeceğim ki en azından bir göreyim ilk olarak alışayayım diye. Dil konusunda şirketten de dil okullarından ziyade bana bir şekilde faklı bir yerde dili geliştirmem için market v.s oralarda iş ayarlamasını isteyeceğim. Sattığı ürün makarna sosları bu yüzden Malta da bir çok markette ürünleri ve bağlantıları var. Ayrıca fabrikanın üretim yeri adresi olarak; QRM Malta, geçiyor nette araştırdığımda kiralar evlerde 700 den başladığını gördüm.
Ek olarak bir dış ticaretçi maaşları nedir orada hiç bir bilgim yok. Kaldı ki ben, daha dış ticaret yapabilecek kadar dil bilmiyorum. Bu yüzden maaş olarak 1.5k ideal gördüm ama kendilerine soracağım yarın bi gün yazdığında.
Peki orada beni zorlayacak şey ne olur sizce? Alışabilir miyim? Daha önce hiç yurt dışı deneyimim olmadı. Bana orada ilk olarak geçici çalışma izni vericeklerdir tahminim. Gittiğimde hayatımı tamamen orada devam ettirmeyi düşünüyorum bu ne derece mantıklı ve zor mu olur? Türkiye'de maalesef umduğumu bulamıyorum.