Türk erkeği "benim karım istediği gibi eğitimini sürdürür, istediği gibi çalışır, istediği süre kariyer hayatına devam eder, ben çamaşır yıkayacak, bulaşık yıkayacak ve evi temizleyecek bir hizmetçi bulurum." dediği gün ömür boyu nafaka evli kalınan süre boyunca ödenecek şeklinde değiştirilmeli.
Türk kadınların çoğu, evlendikten sonra, kıskanç koca yüzünden, baba evinde sahip olduğu eğitim görme, iş arama, işinde yükselme haklarını kaybediyor. Nafaka ödemek istemeyen adama çocuk yaptığı için hayatta geri kalıyor. Sonra birileri çıkıyor ömür boyu nafaka zulümdür diyor.
Evlenmeyin kardeşim. Ömür boyu nafaka vermeye değecek bir kız bulana kadar uçkurunuza da kendinize de hakim olun. İşi gücü olan bir kızla evlenirseniz ömür boyu nafaka falan vermezsiniz. Bir hemşire ile, bir öğretmen ile evlenirseniz ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalmazsınız. Bir hakimeyle, bir doktor kadınla evlenirseniz ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalmazsınız. İşi gücü kariyeri geliri olan bir kadınla evlenirseniz nafaka ödemek zorunda kalmazsınız.
Ama işsiz bir kadın ya da ev kızı alırsanız, bu kıza ev işi yaptırır başka bir işte kendisini geliştirmesine ve hayatını kazanmasına imkan tanımazsanız kusura bakmayın o nafakayı ömür boyu ödemelisiniz. Sanki şartlar eşitmiş gibi kadın da çalışsın nafaka almasın demek ne kolay. O zaman nafakaya ihtiyacı olmayan bir kadın ile evlenmeli insan.
Bir kadının yükünü babasının üzerinden alan adam sonra üzerinden o yükü atamaz. Eğer bu yükü ağır geliyorsa ömür boyu taıyamayacaksanız kendi yükünü taşıyan, işi gücü eğitimi kariyeri olan kadınlar ile evenmek lazım.