Ben çocukluğunu üniversite zamanına kadar köyde geçirmiş biri olarak ayrıca şuan şehirde oturan hafta sonları da köye aile yanına gidip gelen biri olarak görüşlerimi sizinle paylaşmak isterim.
Eskiden köy işleri çok zordu tarla işleri hayvan bakmak vs tüm işler insan gücü ile yapılıyordu şimdi ise tüm işleri makineler yapıyor.Fakat bu makinelerin hepsi bizde olmadığı için olan kişilere iş veriyoruz eee bunun içinde para lazım.
Ailem hayvancılıkla uğraşıyor.Öyle 20-30 tane değil 3-4 tane inek var. Sabah 6-7 gibi kalkılır ağıra gidilir inekler sağılır süt hazırlanır ve sütçü gelir alır.
Öğlen tekrar girip hayvanlar yedirilir.
Akşam yine hayvanlar yedirilir ve sağılır.
Bu işlemler sırasıyla hergün yapılır.Hayvan bakmak kolay değildir. "Çok yoruldum 10 gün Antalya'ya tatile gidicem" diyemezsiniz yoksa hayvanlar aç kalır.Bu yüzden eve bağımlısınızdır.
Tabi bu hayvanların birde yem giderleri vardır.Tabiki para şart.
tavuk vs de bakabilirsiniz doğal yumurta güzeldir.
Köye yerleştiniz yaz mevsimi herşey çok güzeldir.Her yemyeşil tertemiz hava ömrünüze ömür katar benim için öyle.
Ama kış geldiğinde köyde doğalgaz yoksa her sabah kalkıp sobayı yakmanız gerek gece soba söner üşürsünüz hatta küçük çocuğunuz varsa bu çok daha büyük bir sorun olur.Benim için öyleydi.Malum kış önceden odunu kömürü ayarlamanız gerek.
Kısaca her işin bir zorluğu vardır.
Bende çok sıkılmış biri olarak köye ev yapıp dönmek istiyorum.Şöyle bahçeli ev yapayım çocuklarım kapıda doya doya oynasın başka çocuklar gelsin sosyalleşsinler.
Ama köye gidip 3-4 gün kaldığımda da sıkılıyorum.
Köy, doğa güzeldir bu gereksiz şehir hayatındansa köy candır. Yeter ki insanlar iyi niyetli olsun.
Hakkınızda hayırlısı...
Çok sağol hocam benim teşekkür ederim
Ben kaçtım sizde kaçabilirsiniz
Maşallah ne güzel hocam öyle maşallah

Huzur dolu havası vardır oranın şimdii
Köy hayatı güzeldir ama bir o kadar da zordur eğer yıllarca şehirde yaşamaya alıştıysanız şehir vazgeçilmeziniz olacaktır.
Orası öyle hocam çok doğru
Hobi bahçeleri diye bir olay var hocam bi bakin isterseniz
Bakıyorum hemen hocam