Haklısın hocam benim yanlışım var.Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan araç sahibinin eşi, anne babası veya çocukları kullanabilir.
Anne, Baba ve Kardeş (Araç sahibinin araçta
olması durumunda kullanabilir)
Eş, Çocuklar ve Varsa Çalışanları (Araç sahibi araçta
olmasada kullanabilir)
Tam prosedür böyle bende Anne ve Baba kullanır sanmıştım öyle değilmiş, Araç sahibi araçta olması gerekli

Çok tecrübe edindik artık.
Merhaba.
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim hocam. Ukrayna da çok güzel bir araba buldum. Türkiye'deki fiyatı 180.000 TL iken Ukrayna'daki fiyatı yaklaşık olarak 65.000 TL'ye denk gelmektedir. Bunu da bir araştırdıktan sonra karar verip alacağım inşAllah bir araç.
Çok teşekkürler.
Hiç düşünmeyin bende Rusya'dan getirmeyi planlıyorum orada 4-5 sene yaşadım yol yordam biliyorum ama para yok şuan
Türkiye'deki fiyatIı 180.000 TL civarı ise 50k civarı teminat isteyebilirler.
- 65K Aracı alacağınız kişiye,
- 5-10K Civarı masraf (Aracı buraya getirme, diğer evrak ve ihracat izinleri vs)
- 50K Civarı eşinizin banka hesabına teminat bedeli yatırarak aracı alabilir ve MA Plaka yapabilirsiniz.
Toplam'da 120K civarına aracı almış olursunuz ama bu paranın 50K'sı zaten eşinizin hesabında olacak ve aracı sattığınızda geri alacaksınız.
Bu şekilde ömür boyu aracı Türkiye'de normal bir şekilde kullanabilirsiniz, Sigorta, Kasko vs yaptırabilirsiniz.
Bir diğer yöntem :
Eşiniz Ukrayna'da aldığı arabayı sürerek Türkiye'ye getirir ve Ukrayna Plakası ile 2 sene kullanır, Sonra gider aracı satar (yada plaka değiştirir) ve tekrar geri gelir.
Yabancı Plakalı aracın dezavantajı :
- İstediğiniz zaman satamazsınız
- Yine çok fazla polis çevirir.
- Sadece araç sahibi aracı kullanabilir, Eşi kullanmak isterse vekaletname vermek gerek.
- Kaç kişiye vekaletname verirse sigorta ve kasko ücreti o kadar yükselir.
- Ek olarak sigorta ve kasko ücretleri pahalı oluyor ve Kaza vb durumlarda prosedürler oldukça karmaşık ve zor.
- Sigorta zorunlu değil derler ama bu bilgi yanlış sigorta yaptırmadan zaten aracı yurt içine sokamazsınız.
- Trafik Polisi ceza vs kesemez derler bu bilgide yanlış çatır çatır keser, 2 Yıl sonra aracı yurt dışına çıkarmak istediğinizde faiziyle alırlar.
Yabancı Plakalı aracın avantajları :
- MTV ödemek zorunda değilsiniz, Ancak plaka yabancı olduğu için Sigorta ve Kasko ücretleri zaten çok fazla çıkacağı için para oradan gidecek.