Sizin aldığınız kurumsal ve bilindik bir site var mı acaba ? Bu konuda bilgiye ihtiyacım var. Forumda satılanlar saçma sapan ben kapanmasın istiyorum. 1 yıl sonra bu parayı ödemediğimiz zaman kullanıcı adım kapanıyormu dosyalarımıza erişemiyormuyuz ?
Ben Hepsiburada'dan aldım. Microsoft Office 365 Bireysel Türkçe Kutu olarak geçiyor ürün adı. Teknoloji mağazalarında 400 TL ye yakın satılan ürün bahsettiğim yerde 122TL şu an. Microsoft Office kısmı beni pek ilgilendirmiyor denemedim sadece OneDrive özelliğini kullanıyorum. Kapalı kutu olarak gelen ürünün içinden çıkan seri numarası ile Outlook hesabınızdan ürünü aktif edebiliyorsunuz. 3 adet satın alma yaptım ve 3 aktivasyon kodunu girerek ürünü 3 yıllığa çıkarttım.
Diğer soruya gelirsek, evet benim için 3 yılın sonunda ödeme yapmazsam 30 gün süre veriyorlar, bu 30 gün süre zarfında verileri alma şansım var ancak 30 gün sonunda kredi kartı ile ödeme yapmazsam ya da yeni bir aktivasyon kodu alıp kod ile süreyi uzatmazsam evet veriler siliniyor. Sizin için kaç yıllık satın alma yaparsanız bu ödeme periyodu o süre sonunda oluşacak. Microsoft hesabınız açık kalmaya devam ediyor tabiki ancak OneDrive verilerine ulaşamazsınız diye düşünüyorum.
Benim bakış açım şu şekilde eğer 3 yıl sonunda hala OneDrive'a devam etme düşüncem olursa o dönem yaklaşırken yine böyle kampanyalı bir şekilde Office 365 Bireysel alarak ürünü kullanmaya devam ederim diye düşünüyorum. 3 yıl teknoloji için uzun bir süre olduğundan çok da fazla abartmak istemedim şimdiden süreyi.
Durumun özeti bu şekilde.
Sizin istediğiniz şekilde ömür boyu kapanmayacak hizmeti legal olarak satın almak için bilinen bir yöntem yok açıkçası.