ynR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o birşey mi hocam

benim ofisimde projektör tarzında lambalar var ofis dizaynı için kullandiğimiz, onlardan birisi kesmiş kendi kendine bende zor bela söküp elektrikçiye getirdim 1 saat sonra beni aradı bu komple bitmiş yenisini alacağiz dedi nekadar yenisi dedim 300-350 ₺ arasında bunlar dedi bende kalsın dedim gittim aldım geri acelesi yok nasılsa yaptırırız geniş zamanda dedim sonra dayanamadım nasıl ampul bu dedim bakıyım içerisine dedim yarım saat uğraştıktan sonra söktüm içerisinde sadece 1 adet led tarzında birşey vardı uçlarına baktım 2 tane kablo geliyor artı eksi olmak süreti ile artı hattının lehim kablosu çikmiş yerinden Allah Allah dedim şunu takıyım berki ya çalişir dedim 2 dakika lehimini yaptım taktım gerçekten çalıştı ?

abi piyasa okadar kötü ki artık millet nereden vuracağını şaşırmış durumda gerçekten Rabbim bizi iyi niyetli kişiler ile karşılaştırsın gerçekten
Bilgisayara 1 damla su dökülmüştü kapandı açılmadı.. Buraya da konu açmıştım.
Bilgisayarcıya verdim adama dedim ki en kısa sürede teslim et. 1000TL'ye kadar olan işlemleri sormadan yapabilirsin. ÇALIŞACAĞINA EMİNSEN. Maks. 3 gün dedim
9 gün sürdü bu serüven.
Bereketli bir haftaydı yaklaşık olarak 1K yakın iş kaybettim.

2 kere anakart siparişi verdi. İşlemci siparişi verdi, CPU desteklemiyor ya da yanmış dedi onuda değiştirdi.H
Hepsini get ilanlı olanlardan alıyor tabi.
Benim canavar 9 gün sonrasında HALA AÇILMIYOR, çok eski bir anakart, çok eski ve işlevsiz bir işlemci, sistemi desteklemeyecek cpu'lu şekilde karşıma çıktı

Parça fiyatlarını çıkardı karşıma toplam maliyet 3K geçik.
Sök parçaları dedim ama işçilik dedi, s.. ustalığını da işçiliğini de dedim. 50 TL arıza tespit parası aldı.
Başka bir bilgisayarcıya götürdüm, ertesi gün aradı. RAMLER ve işlemci ölmüş dedi.. Fakat işlemci tak çıkar işleminden dolayı hasarlı dedi.

300 Liraya bir işlemci takalım 2 tane ram atalım 200 TL, 200de işçilik akşama teslim dedi.
250 veriyorum dedim akşam aldım bilgisayarı gittim diğer adamın yanına..
Diğer esnafın kartını verdim, s... git de şunun yanında çıraklık yap iş öğren dedim. 50 TL'yi geri ver, şu paraya da işlemci satın aldım senin yüzünden onun parasını da ver yoksa dükkana zarar vermekle başlayıp internette rezil ederim seni dedim.
VERDİ.

Arada denk geliyoruz yolunu değiştiriyor